Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Lastige situatie schoonouders

 • Auteur
  Berichten

 • gebruikernu
  Bijdrager
  #10266577

  Er is al langere tijd een zeer lastige relatie tussen mijn vriendin en mijn ouders. Er zijn veel ruzies geweest. Momenteel is het contact weer enigzins normaal, maar nu er is er nieuw probleem. Mijn ouders geven mijn kind bij elk bezoek een cadeautje. En nu ook geld. We geven ons kind nu zakgeld, en een gift van mijn ouders van 20 euro heeft de boel weer onder spanning gezet. Mijn vriendin wil gelijk geen geld meer accepteren voor mijn kind, terwijl ik gezien de gespannen relatie het gesprek langzamerhand wil starten om begrip te krijgen. Ik heb het idee dat ik het nooit goed kan krijgen, wat kun je doen in zo’n situatie?


  DrieDochters
  Bijdrager
  #10266585 Quote

  Misschien opa’s en oma’s uitleggen dat verjaardagen geschikte momenten zijn om een klein kadootje te geven, omdat liefde van een kleinkind niet gekocht moet worden met matialistische zaken. Aandacht en interesse zijn veel belangrijker voor kinderen. 
  Het is misschien wat overdreven, maar je wilt je kinderen toch niet leren dat ze aardig gevonden worden als ze dingen kopen of weggeven of doen? Dat is geen basis voor vriendschappen en relaties en de grootouders geven nu een nogal verkeerd voorbeeld.

  maar dit is uiteraard mijn mening, ik heb zelf mijn schoonouders alleen maar moeten uitleggen dat ik het niet leuk vind dat zij op de verjaardag van kind 1 ook een kado meenemen voor kind 2, want hoe bijzonder is je verjaardag dan nog.


  gebruikernu
  Bijdrager
  #10266596 Quote

  Dat snap ik helemaal, alleen de situatie is gespannen, dus het is erg moeilijk  om dit aan te geven. Helemaal omdat dit al een langere tijd zo gaat en het andere kleinkind ook verwend is met cadeaus. Ik verwacht dat ze dit niet gaan begrijpen, tenminste niet in het begin. Ik heb het idee dat ik nu moet kiezen, want het geduld van mijn vriendin is op.


  Mommytobeeeeee
  Bijdrager
  #10266598 Quote

  Spreek af dat je het geld meteen in een spaarpot doet voor later bijv. Rijbewijs. En spreek dat af met je ouders en je kind. 

  En geef gewoon zelf zakgeld. 

  Want waarom zouden je opa of oma je geen geld mogen geven? Als hun dat graag willen is dat toch hartstikke lief. Al zou ik wel zeggen dat dat niet hoeft want klinkt wel wat als omkoping. Maar tsja als vriendin zijnde zou ik ook niet zo erg tegen mijn schoonouders ingaan. Dit is nou niet iets wereldschokkens waardoor je ruzie zou gaan maken. 

  Gewoon  aparte opa en oma spaarpot maken en daar het geld in doen en als hij dan 17 is mag hij het voor zijn  rijbewijs gebruiken. Of een ander doel wat jullie leuk vinden??

  Jullie maken er nu zelf ook een probleem van. Je kunt beter denken in oplossingen vind ik, alles positief benaderen. En gewoon leuke oplossing bedenken. 


  gebruiker649043
  Bijdrager
  #10266607 Quote

  Hoi, als ik het zo lees.. lijkt het alsof de schoonouders de grenzen van de partner een beetje over gaan. Misschien dat een verschil in opvoedstijl hier aan tenngrondslag ligt. Het gaat er niet om wat anderen vinden, maar om wat jullie samen voor de kids willen. En helaas jouw ouders, jij zult ze aan moeten spreken. Cadeaumomenten zijn verjaardagen & Sint of Kerstmis. Of bij het behalen van een diploma. Maar als opa&oma graag willen sparen: open een spaarrekening. Waar het om zou moeten gaan, is dat jullie je kinderen gezond met geld om willen laten gaan. Voor je partner is er ook wat werk aan de winkel, want in problemen blijven denken helpt jullie situatie niet. Als stel samen de grenzen bedenken en op rustige wijze bewaken. Zet het desnoods voor jullie samen op papier. En het gesprek met je ouders ook even zonder haar, maar wel namens jullie beide spreken. (Als in voet bij stuk houden.) 


  Rcl
  Bijdrager
  #10266608 Quote

  Ben jij niet  mans genoeg voor op te komen voor je gezin….. is alleen dat je zelf je grens aangeeft dit is omkoping liefde komt uit hart af toe geld cadeautje is nirt erg als werkelijke is tja ander verhaal. Daarbij is je gezin denk belangrijks en maak je zelf een heel groot punt van terwijl de oplossing dicht bij en simpel is .

  En het is niet aan jou hoe je ouders reageren daar heb je toch geen invloed op en nu vul  je de reacties in wat gaat gebeuren . Terwijl je nog niets aan heb gegeven


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10266632 Quote

  Hai sorry dat ik dit zo bot zeg maar je vriendin moet niet zo zeiken

  mijn kinderen hebben geen oma’s die zijn helaas veel te vroeg overleden

  ik neem aan dat je ouders niet iedere dag komen wat maakt zo een kadotje nou uit? Zijn oma’s en opa’s er ook niet een beetje voor om door verwend te worden..

  ze kan het ook anders bekijken en waarderen dat je ouders aan je kind denken als ze ergens in een winkel zijn en iets zien liggen waarvan ze denken dat je kind het leuk vind..

  wat het zakgeld betreft heeft je kindje geen spaar rekening? 

  Onze dochter krijgt iedere maand 50 euro van mijn eigen oma dus haar overgroot moeder op haar spaar rekening gestort hoe lief is dat en hoe leuk dat Mn dochter later een centje heeft om bijv haar rijbewijs te halen 

  miss kun je voorstellen dat je ouders het maandelijks overmaken i.p.v. het steeds zo contant te geven 

  en je vriendin moet niet zo ondankbaar doen er zijn kinderen die grootouder hebben die niet eens naar hun klein kind om kijken of kinderen die ze niet hebben begrijp echt helemaal niks van jou vriendin haar ondankbare gedrag 

  kreeg zij vroeger niks van haar grootouders? 

   


  Fleurol
  Bijdrager
  #10266720 Quote

  Jeetje ik hoop dat je de emotionele reacties van de laatste 2 dames los kan laten.

  Hoe sta jij er zelf in? Dat mis ik in het hele verhaal. Vind je het zelf een probleem? En vind je vriendin het een probleem omdat het je ouders zijn of is er iets anders wat haar steekt? Er kan hier vast op een normale manier afspraken over worden gemaakt.


  gebruikernu
  Bijdrager
  #10266875 Quote

  Bedankt voor alle reacties. Zelf wil ik niet dat er altijd cadeaus worden gegeven. Dit wil ik ook uitleggen. Spaarrekening is een goede optie daarin. Alleen mijn vriendin wil nu actie zodat ze geen cadeaus of geld meer geven. Dat lijkt me onwerkbaar. Mijn ouders zien hun kleinkind alleen met verjaardagen en als ik alleen met hun naar hun toe ga (eens per maand). Ze hebben nog nooit opgepast, misschien dat dit voor hun een manier is te compenseren.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct