Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Laten gaan?

 • Auteur
  Berichten
 • #10292768

  Mijn vriend en ik kennen elkaar nu 8 maanden. We zijn allebei 34. Ik heb een kind en mijn vriend ook. Nu had mijn vriend mij al verteld dat zijn kind via ivf is verwekt omdat hij vrij onvruchtbaar is en daarvoor is opengesneden om goed zaad te vinden. Toen ik hem een latere keer vroeg of hij niet de optie had gekregen om zaad in te vriezen, of dat er niet meer was gevonden, werd hij erg stil en vertelde mij uiteindelijk dat er niks was gevonden en zijn kind via een donor komt. Hij zegt dan constant sorry en ik zie dat het hem veel doet. Omdat hij mij niet kan geven wat ik wil, zegt hij dan. Ik ben heel gelukkig met hem dus twijfel nergens aan hierdoor, maar ik zit er erg mee. Een donor is dus de enige optie en ik durf daar nieteens meer over te beginnen. Ik laat het nu sowieso rusten en we zijn nog niet heel lang samen maar hebben het vaak over de toekomst en dan zit mij dit heel erg dwars. Ik ben ook 34 dus wil niet te lang meer wachten. Iemand tips of ervaringen hierin? Thanks

  #10292788 Quote

  Niet direct dezelfd ervaring maar mijn vriend is ook minder vruchtbaar. Dmv icsi ben ik twee keer zwanger geworden, wel diir hem. Dat je vriend niet gelijk eerlijk was is jammer uiteraard, maar weet wel dat het een enorm moeilijk iets is. Mijn vriend voelde zich aangetast in zn mannelijkheid dat hij geen goed zaad had en wilde ook dat dit alleen aan directe familie en beste vrienden vertelde uit schaamte. In dat opzicht begrijp ik je vriend wel dat hij niet gelijk open hierover is. Misschiej ook een deel schaamte en angst om je kwijt te raken.

  ieder persoon is anders natuurlijk, maar ik zou bij mezelf nagaan of donorzaad ook goed is. Persoonlijk zou ik hier open voor staan. Een vader is voor mij degene die zorgt en liefde heeft voor mijn/ons kind, niet degene die perse genetisch aan hem gelinkt moet zijn. Succes!

  #10292831 Quote

  Oww dit doet gewoon pijn aan mijn hart 😔 vreselijk zeg. Eigelijk kun je niets “goeds” doen in deze situatie. Ik kan je alleen vertellen wat ik persoonlijk zou doen en dat is eerlijk zijn. Niet gelijk over een donor ofzo beginnen maar gewoon je gevoel uitleggen.. dat je hem echt geen pijn wil doen en dat je er eigelijk niet over wilt beginnen maar dat jij wel een hele sterke kinderwens hebt.. hoe hij zich erbij voelt. En vooral ook zeker benoemen wat je hier ook benoemd, dat je zoveel van hem houdt en nooit over jullie twijfelt! Misschien de vraag bij hem leggen.. wat hij van jou verwacht.. je wens op te geven of waar hij zich fijn bij zou voelen. Het zomaar laten gaan zou ik persoonlijk niet doen.. ik word ook bijna 33 dus qua leeftijd snap ik precies wag je bedoeld. Het geeft zeker enige druk. Ik hoop in ieder geval dat jullie er samen uitkomen en het voor jullie beide goed voelt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct