Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ledikant Deken Nodig

 • Auteur
  Berichten

 • Momofababygirl
  Bijdrager
  #10510732

  Hoi! Ik zag een hele mooie roze ledikant deken op vinted staan die perfect bij ons collectie past (nog helemaal nieuw) en ik heb daar al de wiegdeken van

  Maar.. ik hoor van meerdere dat je een ledikant deken eigenlijk niet gebruikt. Uitgerekend in mei. Zonde van het geld of niet?


  Moradora
  Bijdrager
  #10510734 Quote

  Zonder ledikant deken? Waar slapen die kindjes onder dan? Ze liggen langer in het ledikant dan in de wieg.
  Mijn kids lagen zomer en winter onder een dekentje en met slaapzak.
  Dus nee ik vind het geen overbodige aankoop. We slapen zelf toch ook niet zonder deken?


  Momofababygirl
  Bijdrager
  #10510736 Quote

  Zij zegt alleen slaapzak. Want in een deken kunnen ze stikken. Maar ik haal hem denk ik gewoon


  MamavanLi
  Bijdrager
  #10510738 Quote

  Volgens de veiligheidsvoorschriften/adviezen moet een baby in een slaapzakje in de ledikant gelegd worden, inderdaad omdat ze erin kunnen stikken.
  Dat gezegd hebbende.. Onze dochter van 7maanden slaapt in een slaapzakje met ledikantdeken 🙂 Wel strak ingestopt want als hij te los ligt trekt ze hem wel over haar gezicht. Dus het is de afweging die je zelf moet maken, ken ook zat moeder die geen deken gebruiken.


  Lewis
  Bijdrager
  #10510739 Quote

  Hier een dochter van mei 2020. De eerste maanden sliep ze onder een deken en laken. Tijdens de hete zomer alleen een laken. En daarna een slaapzakje. Toen het koud werd toch weer een deken erop. En toen lag ze al in een ledikant. 

  Deze zomer en winter lag ze wel alleen in een slaapzak en kleed ik haar wat warmer als het echt koud is. Want de deken ging ze mee spelen 😊

   


  RomyVM
  Bijdrager
  #10510743 Quote

  Ledikantdeken heb je gewoon nodig toch? Waar slapen ze anders onder? M’n jongste is 2.5 jaar bijna en slaapt nog in ledikant, dus al 2.5 jaar onder ledikantdeken. In de winter een dikke, in de zomer een dunne. We gebruiken ze al jaren!

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  Momofababygirl
  Bijdrager
  #10510744 Quote

  Vanaf welke leeftijd is een ledikant deken dan nodig? Denk dat de eerste periode een wiegdeken groot genoeg is


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10510747 Quote

  Ledikant met dekentje en lakentje mag gelijk vanaf het begin. Kort en strak opmaken (je baby ligt dan helemaal aan het voeteneind van zijn ledikant). Dit geeft ook geborgenheid. Als het heel warm is kan je ervoor kiezen om alleen een lakentje te gebruiken. Maar zeker de eerste weken kunnen baby’s zich nog niet goed warm houden. Dus dan is een dekentje niet verkeerd. In mei kan het rond een uur of 3-8 in de ochtend ook nog best heel koud zijn.

  Een ledikantDEKBED vergroot de kans op wiegendood en wordt afgeraden voor kinderen tot 2 jaar. Maar een dekentje is prima, zeker ook omdat ze tot een een jaar of 2 a 3 in een ledikant kunnen (daarna eventueel ook nog wel) Dus dan kan je dekentje inmiddels al ongeveer versleten zijn😉


  RomyVM
  Bijdrager
  #10510752 Quote

  En daarnaast gebruik ik altijd pyjama en slaapzak, maar ik heb gewoon dunne slaapzakjes (vind die mega dikke niet comfortabel) dus een deken erbij is echt nodig want het is steenkoud anders.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct