Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ledikant matras

 • Auteur
  Berichten

 • LittleGirlApril
  Bijdrager
  #10160813

  Beste forumleden.

  Ik lees telkens dat Aerosleep toch wel het neusje van de zalm moet zijn onder de matrassen voor baby’s. Wat is jullie ervaring hiermee. Er zit veel prijsverschil in.


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10160819 Quote

  Hoi, 

  ik heb nog geen ervaring want onze dochter is er nog niet. Maar de Consumentenbond gaf aan dat het €20,- matras van de Ikea de beste koop was. 

  Wij hebben gekozen voor de ‘krummelur’ van €40,- gekocht, gebaseerd op het rapport van de Consumentenbond😉. De Aerosleep lijkt vooral een hele goede marketing te hebben.


  Felyar
  Bijdrager
  #10160834 Quote

  Wij hebben de krummelur matras van de Ikea. Bevalt prima! 

  Inderdaad wat hier boven wordt gezegd, goede marketing van de Aeroslee. Het effect op wiegendood is niet bewezen. 

   

   


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10160859 Quote

  Wij hebben een gewoon matrasje van de Babydump met een aerosleep erover. Aerosleep was heerlijk van de zomer toen het zo warm was, maar niet alle baby’s kunnen hun temperatuur hoog genoeg houden in het begin zei onze kraamzorg met een aerosleep, ook niet als het snikheet is.  

  Verder vind ik het een ideale beschermer van het matras wanneer ze flink gespuugd hebben, hup zo de wasmachine in. 


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10160922 Quote

  Hier ook die van ikea gekocht voor 40 euro 🙂 die van ikea kwamen bij de consumentenbond beter uit de test (4 van de top 5 waren ikea matrassen en geen enkele aerosleep stond in de top 5!). Ik hoorde ook dat sommige kraamverzorgsters je aerosleep er zelfs afhalen in de kraamweek omdat baby’s zich inderdaad niet warm kunnen houden. Daarnaast is aerosleep alleen nuttig als ze op de buik slapen, maar dat wordt afgeraden. Het is zo duur en dan moet je ook de aerosleep lakens erop doen (ook duur!) anders werkt het alsnog niet. Ze spelen echt op je gevoel in bij de verkoop, dat vond ik erg naar! 

  #10160985 Quote

  Consumentenbond heeft een lijst van de beste matrassen. 

  Earosleep niet doen! De consumenten bond en artsen wijzen erop dat dit niet goed is voor een baby. Het ventileert teveel waardoor de baby onderkoeld kan raken. 

  En dit zijn betrouwbare bronnen. Consumentenbond heeft hier ook een korte video over op YouTube waarin artsen uitleggen waarom dit matras niet goed is. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct