Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Leeftijd 3

 • Auteur
  Berichten
 • #10489396

  Lieve dames,

  Ff vraagje: is het standaard dat je na een leeftijd van 35 in het ziekenhuis moet bevallen?


  Jonilse
  Bijdrager
  #10489397 Quote

  Ik ben 37 en mag gewoon thuis bevallen. Er zijn dan ook geen medische redenen waarom ik in het ziekenhuis moet bevallen.


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10489398 Quote

  Nooit gehoord dat dat een regel is nee

  #10489399 Quote

  Ik ben 36 en hoef niet in het ziekenhuis te bevallen (nu 38 wkn). Heb het om me heen ook nooit gehoord, dus lijkt me niet dat dat de (enige) reden kan zijn.

  Is jou iets anders verteld?


  Keet
  Bijdrager
  #10489404 Quote

  Ik was 38 bij de bevalling. Ik mocht gewoon thuis bevallen (door complicaties uiteindelijk wel in het ziekenhuis terecht gekomen, maar dat had niet met mijn leeftijd te maken).


  Mootje
  Bijdrager
  #10489428 Quote

  Ik was net 42 op moment van de bevalling (na lang medisch traject, want ik was graag eerder moeder geworden). Ik wilde juist zelf vanwege mijn leeftijd in het ziekenhuis bevallen, maar mijn bevalling ging zo snel dat mijn zoontje thuis is geboren, wat ik achteraf echt heel fijn vond. Wel moest ik nog ivm veel bloedverlies toch nog naar het ziekenhuis, omdat de placenta niet vanzelf kwam. Dit had volgens de artsen niks met mijn leeftijd te maken. Toen ik zwanger bleek werd ik zelfs gelijk “ontslagen” uit het ziekenhuis en kon ik mijn gehele zwangerschap gewoon bij de verloskundige onder controle. Nooit heeft iemand iets over mijn leeftijd gezegd, maar ik heb ook geen complicaties gehad tijdens de zwangerschap. Ik denk dat dat de maatstaf is of je wel/niet in het ziekenhuis moet bevallen en niet zozeer je leeftijd.

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct