Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Leeftijdsverschil

 • Auteur
  Berichten
 • #10481666

  Hoi hoi,

  Wat vinden jullie leuk leeftijdsverschil? Onze oudste is nu 2.5 onze jongste is 6 maanden. Met welke leeftijd zouden jullie aan een derde beginnen?


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10481681 Quote

  Tussen mijn eerste en mijn 2e zit 2 jaar en 3 maanden. Tussen mijn tweede en derde zit straks 2 jaar en 6 maanden.

  Bij mij zit er alleen weinig planning tussen de 2e en de 3e. En ik kan nu dus ook nog niet zeggen of dat leeftijdsverschil bevalt. Aangezien ik 1 oktober uitgerekend ben.

  Maar goed voor alles is wat te zeggen: alles ‘kort’ achter elkaar zorgt ervoor dat je niet weer helemaal opnieuw begint als je net weer wat flexibeler bent omdat je van alle slaapjes en luiers e.d. af bent. En bij een ‘nakomertje’ heb je misschien wat meer tijd om er lekker mee te tutten, omdat de andere al redelijk zelfstandig zijn.

  #10481685 Quote

  Bij onze eerste 2 zit er een jaar en 4 maanden tussen. Onze derde hopen we ongeveer 1,5 jaar tussen te hebben zitten.


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10481688 Quote

  Tussen mijn 1e en 2e zit 16 maanden en straks tussen de 2e en 3e 17 maanden.
  Ookal was de 3e niet helemaal gepland vind ik dit wel een mooi leeftijdsverschil.

  Wat voor mij ideaal is vindt een ander vreselijk. Het maakt eigenlijk niet uit, gewoon doen wat goed voelt. 1 jaar of 10 jaar verschil, het is allemaal goed!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10481689 Quote

  Mijn dochters schelen 21 maanden. Ze zijn nu bijna 4 jaar en net 2. En we zitten in ronde 2 voor een 3e kindje.

  Bewust iets langer gewacht nu omdat ik echt geen 3 kinderen onder de 4 jaar wil. Dat lijkt me heel pittig. En her lijkt me ook leuk om volgend jaar een baby te mogen krijgen terwijl de grote zussen dan 4.5 en 3 jaar zijn. Dan zijn ze nog steeds jong, maar wel net iets groter en echt trotse grote zussen. Lijkt me ook heel leuk en fijn!

  We hebben ook bewust wat langer gewacht omdat we nu heel klein wonen. Onze dochters slapen samen op 1 kamer, wat prima gaat. Maar een 3e kindje kan er onmogelijk bij. Ik heb nergens ruimte voor een wieg of box en zelfs geen stukje kast over voor babykleertjes. Nu hebben we eindelijk concrete plannen om uit te bouwen deze winter, dus durven we het aan om aan een 3e kindje te beginnen. Eerder was onmogelijk.

  Er is geen goed of fout, doe wat goed voelt voor je. Ik vind het persoonlijk wel fijn dat er de 3e keer iets meer leeftijdsverschil tussen zit, maar als jij wel 3 kinderen onder de 4 jaar wilt.. ga er dan voor 😉

  #10513853 Quote

  Hoi
  Tussen de eerste en de 2e zit 16 jaar verschil en nu bij de 3e straks 3 jaar en 9maanden


  Upperdepup
  Bijdrager
  #10513881 Quote

  Tussen de 1e en de 2e zit 3 jaar en tussen de 2e en 3e straks 20 maanden.

  De derde was niet gepland nog, en had er liever langs tussen gehad. 2,5/3 jaar ertussen vind ik persoonlijk fijner. Dan kunnen de ouderen zich beter redden, zijn misschien al zindelijk, en hoeven niet zoveel gesjouwd te worden.

  Aan de tweede heb ik ook op dit moment mn handen vol overdag. Waar de eerste een heel rustig en voorbeeldig kind is, is de 2e een druktemaker en sloopkogel eersteklas. Dus ben een beetje bang voor de combi met een klein babytje, ook al hebben we nog 7 maanden te gaan…

  Ik denk dat je zelf wel aan voelt wanneer je toe bent aan een derde kindje, doe waar je je zelf goed bij voelt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct