Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Leeg vruchtzakje/vruchtje jonger dan gedacht

 • Auteur
  Berichten

 • Eliefje
  Bijdrager
  #5733683

  Hallo allemaal,

  Vorige week langs de vk geweest omdat ik  weefselverlies had en een beetje slijmerigbloedverlies. Er bleek dat het vruchtzakje leeg was en niet meer dan 4 weken was gegroeid, terwijl ik volgens de berekening van de vk 8 weken had moeten zijn. Mogelijk nog jonger dan we denken zei de vk in eerste instantie maar uiteindelijk concludeerde de vk dat het een miskraam was.   Afgelopen dinsdag weer geweest voor een echo om te kijken of er uberhaupt een vruchtje/dooierzak in het vruchtzakje te zien is. Zo niet, dan zou ik een afspraak krijgen bij de gynecoloog om te bespreken welke beslissing ik zou nemen voor het verwijderen van het vruchtzakje…  Nadat er niets bleek te zien met de uitwendige echo, wilde de verloskundige nog voor de zekerheid een uitwendige echo maken. En ja we zagen ineens het vruchtje met het dooierzakje in het vruchtzakje! Het hartje klopte ook nog eens. Het was wel nog super klein..  Uit de echo blijkt dat het vruchtje 5 a 6 weken groot is en een lengte van 5 mm heeft. De volgende echo staat gepland over 2 weken Als het goed is ben ik dan 7 a 8 weken. Zij gaan dan nogmaals kijken of alles nog goed gaat, aangezien mijn bijzonder geval.   

  Vndg meer bloedverlies. Het lijkt een beetje erop alsof ik aan het menstrueren ben. Bloedverlies was dus ook op de dag van de laatste echo, maar kan er zo snel sprake zijn van miskraam? Heeft iemand ervaring?


  bedankt voor het lezen van mijn lang verhaal X


   

   


  Rosa82
  Bijdrager
  #5733690 Quote

  Dag Elif,

  Zelf heb ik er geen ervaring mee. Maar als je bloedverlies toeneemt zou ik opnieuw contact opnemen met verloskundige. Misschien willen ze dan eerder opnieuw een echo doen. Bloedverlies hoeft niet per definitie miskraam te betekenen, maar kan wel zo zijn. Zeker als je vrucht ineens minder ver is dan verwacht.

  Heel veel sterkte. Ik duim voor je!


  Eliefje
  Bijdrager
  #5733700 Quote

  Heel erg bedankt voor je reactie Rosa!

  Ik heb verder geen pijn. ik wacht nog even af met de hoop dat de bloeding stopt. En anders ga ik maandag bellen met de vk.


  Noontje88
  Bijdrager
  #5734062 Quote

  Hoi, ik heb ook eerste echo gehad afgelopen donderdag van ons eerste kindje… Volgens mijn berekeningen was ik al 8 weken (laatste ongi begon op 23 maart) maar voelde 1e paasdag 16 april erg felle steken in me linker lies.. dus je komt daar met een bepaald verwachtings patroon heel stom eigenlijk. Ik ben medisch vanwege een stemmingsstoornis en dus antidepressiva slik.en ga dus ook naar de zogenoemde pop-poli… kon 2 weken na de test komen dit was 1-5 op zijn duidelijkst en cb gaf  zwanger 1-2 aan. Nu was deze gyn niet al te eerlijk en begon dus al dat ze 50 min uitliep, ik besloot even te gaan plassen en werd ik geroepen mijn vriend zei ze is naar het toilet en ze ging gelijk door met de volgede… eindelijk waren we dan aan de beurt … uitwendig niets te zien en inwendig wel een lege vruchtzak van 7.7mm wat volgens de gun gelijk stond aan 6 weken of korten er kan dus van alles gebeuren zei ze t kan vriezen en t kan dooien! Zwaar overrompeld trok ik me broek weer aan… Nou sorry zoiets zeg je niet tegen iemand die spygisch een stoornis heeft… beetje geschokt zonder teveel te vragen zijn we weg gegaan.. over 2 weken terug komen voor nieuwe echo en dan hopen dat we wel iets zien…voel me zo onzeker en voor me gevoel gelijk minder gevoelige borsten etc… zou er bijna weer depri van worden… ik heb een foto vd echo en meerdere mensen zoals mijn ouders zeggen toch iets te zien wat op een vruchtje lijkt… voel me zo onzeker! Sorry voor het lange verhaal!


  Eliefje
  Bijdrager
  #10018898 Quote

  Hoi Noontje,

  ik zie je berichtje nu pas. Sorry voor mn late reactie. 

  Ik ben heel erg benieuwd hoe het verder is gegaan met je???

   

  bij mij is het nog een heel verhaal geworden, waar ik een boek over kan schrijven….. ik zal het kort vertellen.

  Ik heb toen uiteindelijk een miskraam gehad. Om deze reden ging ik naar spoed. Tijdens de echo bleek dat het vruchtje er nog in zat. En er bleek gewoon dat ik een tweeeige tweeling had. Maar ze hebben het tweede vruchtje nooit kunnen zien tijdens de vorige echos. En een week later heb ik ook een miskraam gehad van de tweede helaas. 

   

  Gr. Elif

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct