Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Lekkende Borsten 3

 • Auteur
  Berichten

 • Essievd
  Bijdrager
  #10215905

  hoi allemaal!

   

  1,5 week geleden ben ik mama geworden van mijn 2e dochtertje. Ik geef flesvoeding en heb dus erge stuwing gehad. Alleen nu zit ik na een week nogsteeds elke dag met enorm lekkende borsten. 2 seconde mijn bh uit en er stroomt een fontein uit 😅 bij de eerste hield alles op na de stuwing maar dit lijkt echt erg te worden. Iemand tips om dit te stoppen of houdt het vanzelf een keertje op? Ik loop dag en nacht met bh, zelfs douchen doe ik met bh aan (en dan met vulling zodat mn borsten extra ingewikkeld zijn). Ik hoop dat iemand er iets op weet!

   

  groetjes!


  Littlewishes
  Bijdrager
  #10215915 Quote

  Ik deed een strak(ker) hemdje aan en vouwde gewoon twee keukenhanddoeken erin. Dat hielp langer dan die ronde pads uit t kraampakket. Ik legde ook gewoon als we alleen thuis waren (dus geen visite enzo) een handdoek erop. 


  Babetje
  Bijdrager
  #10215925 Quote

  Toen ik een soort van noodgedwongen moest stoppen met de bv vond ik na een lange Google-sessie ergens op een Franstalige pagina (ja, je googled je suf als niks helpt) dat het drinken van salie-thee zou helpen de productie te verminderen en stuwing tegen te gaan. Nu heb ik ruim 4,5 maanden bv gegeven, maar bij mij hielp het heel goed. Ik dronks ‘s ochtends en ‘s avonds een kop niet te pruimen saliethee en masseerde mijn borsten onder de douche net zo lang dat er geen spanning meer op zat. Ik was na een week ‘leeg’. 

  Je kan saliethee kopen, maar ik had een busje gedroogde salie (kruidenrek in de supermarkt) en deed een lepeltje of wat in een thee-ei. Om het iets smakelijker te maken kiepte ik er een lepel honing doorheen. 


  Henrieke
  Bijdrager
  #10215935 Quote

  Ik ben 5 weken geleden bevallen en geef ook kunstvoeding. M’n borsten lekken nog steeds, wel minder dan eerst. Zijn nu meer drupjes dan echt stralen. Dus wordt vanzelf minder. 

  #10215937 Quote

  Ik heb tot 6 weken na de bevalling gelekt. In een keer hield het op. Ik heb idd ook gehoord dat saliethee schijnt te werken


  KL-E
  Bijdrager
  #10215964 Quote

  Poeh ja, ik weet dat het bij mij ook echt heel lang duurde! Denk wel tot 8 weken na de bevalling….

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10215968 Quote

  De huisarts kan ook pilletjes voorschrijven waardoor de melkproductie sneller stopt. Werkte bij mij supergoed. Na 2 dagen was ik er vanaf. 


  Essievd
  Bijdrager
  #10216336 Quote

  Pfff jeetje, als ik de verhalen hier zo lees heb ik nog wel even te gaan dus..😅 zo lastig met dit snikhete weer, wil het liefst gewoon zonder bh slapen maar dat gaat hem écht niet worden. Saliethee is een goede tip, daar ga ik even naar kijken! 

  Bedankt iedereen voor de reacties!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct