Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Lengte Zwangerschaps Bevallingsverlof

 • Auteur
  Berichten

 • DidivdH
  Bijdrager
  #10132906

  Hoi allemaal,

  Kunnen jullie mij helpen met de volgende vraag? Ik kan het nergens duidelijk vinden.

   

  Ik weet dat als je 6 weken voor je uitgerekende datum met zwangerschapsverlof gaat, je verlof langer wordt als je later bevalt. Geldt dit ook als je 4 weken voor je uitgerekende datum met verlof gaat? Dus, stel ik ga 4 weken voor mijn uitgerekende bevalling met verlof, zodat ik na mijn bevalling 12 weken verlof heb. Als ik dan 2 weken later beval, krijg ik dan 2 extra weken, of heb ik dan gewoon 10 weken na mijn bevalling?

   

  groetjes 


  JD4
  Bijdrager
  #10132911 Quote

  Als je 4 weken voor die tijd gaat, is het 12 weken na de bevalling. Dit schuift helaas niet op. Je moet minimaal 10 weken na je bevalling hebben. Je laatste aanname dus.

  ik ben ook 4 weken voor de uitgerekende datum gegaan en vind het prima! Nu 39 weken en alle klusjes zijn gedaan en nog geen baby 🙊


  NicolientjeP
  Bijdrager
  #10132912 Quote

  Je bevallingsverlof gaat in op de dag na de geboorte van je kindje. Wordt je kindje later geboren dan wordt je totale verlofperiode langer.

  Je kunt altijd even kijken op de site van de rijksoverheid of even bellen. 

  Onderstaand een stukje van de site:

  Wordt uw baby geboren na de uitgerekende bevallingsdatum? Dan telt u de dagen tussen geboorte en uitgerekende bevallingsdatum op bij de termijn van 16 weken. De totale verlofperiode duurt dan langer dan 16 weken.

  Een voorbeeld: u stopt 6 weken voor de dag na de uitgerekende datum met werken. Uw baby wordt 2 weken na deze datum geboren. U heeft dan 8 weken zwangerschapsverlof en 10 weken bevallingsverlof. In totaal heeft u 18 weken verlof


  DidivdH
  Bijdrager
  #10132922 Quote

  @JD4: Dankjewel, duidelijk! Ik ga het ook proberen, nog even 4 weekjes volhouden 😊 jij alvast een goeie bevalling gewenst!

   

  @Nicolientje: Bedankt voor je reactie. Dit stukje had ik inderdaad gelezen, maar kon nergens vinden of dit ook geldt als je 4 weken van te voren stopt 😉


  dekoopie
  Bijdrager
  #10132925 Quote

  ja dit geldt ook bij 4 weken van te voren stoppen. Alle drie mijn jongens zijn te laat geboren ( 15 dagen, 10 dagen en 7 dagen) en ik ben elke keer 4 weken van te voren gestopt. Je hebt na je bevalling dan nog gewoon recht op je 12 weken verlof.

  #10132955 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Nee, je verlof wordt dan niet langer dan 16 weken totaal. Stel je gaat met 36 weken met verlof en bevalt met 42 weken. Dan houdt je nog 10 weken bevallingsverlof over, dat wordt niet langer.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Bnthee
  Bijdrager
  #10132958 Quote

  Uh gebruiker10068514 dat klopt niet. Je verlof wordt verlengd indien je over je uitgerekende datum heen gaat. Ongeacht hoeveel weken van te voren je stopt.

  #10132962 Quote

  Nee hoor, was het maar waar. Je hebt recht op minimaal 10 weken bevallingsverlof . In mijn voorbeeld heb je dat ook en schuift de einddatum dus niet op.


  Evelien Bollen
  Bijdrager
  #10132966 Quote

  Je kunt op internet diverse sites vinden waarop je de ingangsdatum van je verlof kunt uitrekenen. Hier moet je ook invullen hoeveel weken van te voren je met verlof wilt gaan en bij de meeste kun je ook de bevallingsdatum invullen. Hier kun je dus ook zien als de kleine te laat geboren wordt of je recht hebt op langer verlof. Mijn ervaring is dat deze berekening ook kloppen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct