Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Leren Doorslapen

 • Auteur
  Berichten

 • MamaCc
  Bijdrager
  #10196420

  Hallo moeders,

  Ik heb een hele lieve zoontje die zondag 7 weken wordt. 

  Hij slaapt al door vanaf ong. 7uur tot 12 of soms tot 1 uur. Daarna komt hij om de 3uur en letterlijk om half 5 is hij alleen maar aan het huilen (hij heeft dan net zijn fles anderhalf uur of soms wel een uur gehad) ik neem hem dan mee in bed en kan soms nog een uurtje met hem doorslapen daarna is hij klaar wakker en ik dan ook. 

  Ik heb al geprobeerd om hem 23uur een fles te geven (ik geef hem 120cc, het is ook echt een stevig mannetje) maar daarna komt hij gewoon weer om de 3uur en dan weer het zelfde zoals hier boven geschreven.

  Is hij er nog niet aan toe ? Of moet ik het gewoon doorzetten ? Of is dit een fase ?

  Groetjes,


  Mirreltje
  Bijdrager
  #10196429 Quote

  7 weken is wel vroeg om door te slapen, blijkbaar is jouw zoontje er nog niet aan toe… als het goed is komt hij op een gegeven moment in een ritme en slaapt hij door. Maar forceren heeft geen zin helaas


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10196430 Quote

  Ik heb gemerkt dat voedingen verplaatsen hier weinig zin had, Femke kwam daarna toch weer haar tijd vragen. Wij zijn dan ook meegegaan in ‘haar schema’, en na zo’n 8 weken sliep ze meestal al door van 21.00-5/6 uur. Vanaf 10 weken slaapt ze meest door van 21.00 uur tot 7/9 uur 🙈 nu zal iedere baby anders zijn, misschien werkt het bij jullie wel om door te zetten, dat is een kwestie van proberen! 

  #10196438 Quote

  Je moet denk ik je verwachtigingen een beetje bijstellen. Hij is nog zo jong dat hij ieder ritme wat je opbouwt heel snel vergroeit. Doorslapen zit er gewoon nu niet in. Mijn dochter sliep van 3 maanden tot een halfjaar door. Daarna niet meer. Echt ‘leren’ doorslapen kan pas echt na een jaar. Zet m op!


  StephW
  Bijdrager
  #10196439 Quote

  Is wel heel jong hoor om door te slapen..ik denk dat je er weinig invloed op hebt. En het verandert ook steeds weer heb ik het idee. Het wordt vanzelf vast beter

  #10196441 Quote

  Helaas gewoon aan toegeven. Je kunt ze niet sturen.

  Mijn zoon van 9 weken slaapt van 9 tot 3, en dan tot half 7.. Om 12u wakker maken voor BV heeft echt geen zin, dan komt ie alsnog om 3uur, en drinkt ie gewoon slecht..

  Het verbeterd vanzelf hoe graag we het ook willen..

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Anoukkk
  Bijdrager
  #10196446 Quote

  Onze dochter sliep al heel snel door.. maar ik moet haar ook echt wakker maken voor de flessen.

  #10196475 Quote

  Sommige kinderen slapen pas door als ze 2 zijn, dus nog even wachten denk ik. 

  #10196476 Quote

  Ik blijf mij erom verwonderen waarom ouders toch steeds hun kind zo snel mogelijk willen laten doorslapen. Onze kleintjes hebben nog geen besef van dag & nachtritme en zijn gebaat bij warmte en geborgenheid.

  Ik begrijp dat de situatie nu voor jullie niet prettig is. Dit hoort erbij. De meeste ouders krijgen hiermee te maken. Ook wij hebben dit gehad. En het gaat weer voorbij 😉 en zelfs als je denkt dat er eindelijk iets fijns ontstaat, kan het zomaar ineens weer anders zijn…

  Het beste is om je kleintje te blijven volgen. Goed kijken wat hij nodig heeft en daarin meegaan. Maak het voor jullie beide zo comfortabel als mogelijk. Kom je slaap te kort. Ga dan eerder naar bed. De eerste periode lag ik er al om negen uur in. En haal slaap/rust uit de momenten dat hij ook overdag slaapt.

  Onze dochter is nu vier maanden en gooide vandaag ons fijne ritme om door ineens 5 uur achter elkaar overdag te slapen. We zitten in een sprong. Daarns was het twee uur drama… Hoe ze nu verder komt zien we wel weer. Een flexibele houding geeft ontzettend veel rust. Trust me.

  Ik wens jullie veel knuffelplezier toe. Zo te lezen heeft hij daar op dat tijdstip gewoon behoefte aan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct