Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Leren trappen op fiets

 • Auteur
  Berichten

 • Yenkie
  Bijdrager
  #10454080

  Onze zoon van 3 jaar en 8 maanden lukt het niet om te trappen op een fiets. Hij kan wel goed overweg met met een loopfiets, maar trappen ho maar. We weten ook niet hoe we het hem moeten leren..? Iemand tips of in hetzelfde schuitje?


  MoesjeSharel
  Bijdrager
  #10454107 Quote

  M’n dochter is nog te jong om het te leren. Maar ik weet van m’n moeder dat mijn broertje lang weigerde te fietsen. Totdat hij had geleerd te remmen, toen fietste hij ineens weg 😏 misschien is dat bij jullie ook de truc.

  #10454182 Quote

  Ik lees even mee. Onze zoon is nu 3 jaar en 4 maanden en trappen lukt ook nog niet. Nu heb ik wel gelezen dat een fiets ook wel lastiger is. We kijken nu voor een skelter.


  Essther
  Bijdrager
  #10454186 Quote

  Draait hij de trappers dus niet rond?
  Wel op 3 wieler?
  Veel proberen, samen doen (vasthouden).
  Dochter fietste net 2 jaar zo weg met zij wieltjes. Dus we hebben daar zelf niet echt moeite voor hoeven doen.


  Famkeh
  Bijdrager
  #10454281 Quote

  Wij hebben onze zoon op zijn 3e verjaardag een tractor gegeven, juist om te leren trappen. Met 3.5jr toen de fiets aangeschaft (bewust zonder zijwielen en met handrem), en dat pikte hij snel op!

  Wellicht een optie om zo’n soort tractor of skelter via marktplaats of zo te regelen, voor het leren trappen.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10454928 Quote

  Hier ook met 2.5 jaar op een driewieler leren fietsen om zo te leren trappen. Daarnaast een loopfiets voor het evenwicht.

  Dochter is nu ruim 3.5 jaar en fietst nu op een gewone fiets, nog wel met zijwieltjes want dat lukt echt nog niet zonder. Maar het trappen op zich gaat goed..

  Blijven oefenen, ze moeten leren kracht te zetten met de voetjes en vaak ‘vergeten’ ze het trappen omdat ze druk zijn met andere dingen 😉

  Lees ook: Spraakontwikkeling bij peuters en kleuters

  Jillm
  Bijdrager
  #10454934 Quote

  Herkenbaar. Ik lees even mee. Hier ook een zoontje van 3 jaar en 2 maanden die ook totaal geen moeite doet of lijkt te snappen hoe het trappen werkt. Van alles geprobeerd.


  edsartensandra
  Bijdrager
  #10459285 Quote

  Wat bij ons zoontje hielp was zo’n “fiets” ding in een speeltuintje. Een paar soort fietsjes achter elkaar in een rondje. Het kind moet wel trappen wil hij vooruit komen. Voordeel is dat hij niet af kan vallen; al blijf je als ouder uiteraard in de buurt en kun je hem natuurlijk op weg helpen. Zodra hij dan eenmaal door heeft hoe leuk trappen op een fietsje is kan hij misschien het in het echt proberen….al is het dan eerst met zijwieltjes….

  Succes!


  gebruiker637542
  Bijdrager
  #10459365 Quote

  Wij hebben de kinderen goed leren fietsen op loopfietsje voor balans en evenwicht. En daarnaast een driewieler gebruikt voor het leren trappen. Toen ze dat beiden goed konden een fietsje gekocht waar ze ook goed met voeten aan de grond kunnen. 12 inch. Zonder zijwieltjes want balans hadden ze van loopfiets. Steeds even samen oefenen met trappen en remmen ed, maar al snel fietsen ze stevig rond

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct