Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

leuke herinnering voor later…

 • Auteur
  Berichten
 • #10165404

  Hallo, ik ben nu bijna 18 weken zwanger en zit te denken wat ik wil doen als herinnering straks aan mijn moeder. Mijn moeder is ongeneselijk ziek en gaat daardoor mijn eerste kind niet zien opgroeien. Ik hoop uiteraad de bevalling wel. maar ik wil iets leuks, een herinnering, iets geschreven, of iets… dat ik mijn kind kan vertellen dat dit van zijn oma was. Want mijn moeder is wel erg blij met mijn zwangerschap. Maar heb blijft wel een dubbel gevoel. 


  BenB
  Bijdrager
  #10165408 Quote

  Wat een heftige situatie. Er zijn boekjes waar je moeder vragen in kan beantwoorden. Het het iets van Oma, vertel eens. Veel sterkte! 


  GebruikerEM
  Bijdrager
  #10165430 Quote

  Wat een heftige situatie. Mijn moeder is vorig jaar overleden, toen ik ruim 3 maanden zwanger was. Ze had gehoopt er met de geboorte nog bij te kunnen zijn, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Ik heb sowieso op de kamer van mijn zoontje een foto neergezet van mijn moeder zodat ik hem af en toe iets kan vertellen over mijn moeder, zijn oma. Daarnaast heeft mijn moeder een afscheidsbrief geschreven voor hem. Heel bijzonder en zo mooi. Ik lees de brief nog regelmatig en ga deze als hij ouder is ook aan hem geven. Ik wil dat hij beseft dat er nog een oma is geweest die ontzettend veel van hem had gehouden. En inderdaad het boek ‘oma vertel eens’. Als ik je 1 tip mag geven, vraag de dingen nog aan je moeder die je wilt vragen. Ik kom er nu achter dat ik bepaalde dingen nog had willen vragen zoals ‘wanneer ben ik gaan kruipen/lopen’, ‘sliep ik met een speentje’, ‘sliep ik graag op mijn buik’. Nu mijn zoontje (8mdn) ouder begint te worden zijn dit vragen die ik graag had willen stellen. Je kunt natuurlijk niet alle vragen bedenken, maar wellicht zijn er wel dingen die je graag zou willen weten hoe jij als kind was. Ik heb mijn moeder destijds ook de naam van mijn zoontje verteld zodat ze dat zou weten. 

  Heel veel sterkte in ieder geval en geniet vooral nog van de mooie tijd die je met je moeder hebt en van je zwangerschap! 


  MomOfAGirl-
  Bijdrager
  #10165454 Quote

  Je zou ook een filmpje of filmpjes kunnen opnemen nu met je moeder(een soort vlog) die je later kan bekijken samen met je kind.

  Mijn partner en ik hebben ook filmpjes gemaakt tijdens de zwangerschap, als wij bijvoorbeeld een echo hadden of aan het babyshoppen waren. Deze filmpjes hebben wij achter elkaar gemonteerd eh daar is iets heel leuks uitgekomen. 

  De ideeen hierboven zijn ook erg mooi.

  Veel sterkte en inderdaad geniet nog van de tijd samen! 


  gebruiker514549
  Bijdrager
  #10165749 Quote

  Hoi,

  Ik zou zeker zeker filmpjes maken! Bewegingen en stem enzo laten toch een andere indruk achter dan alleen tekst of een foto. Mijn moeder kreeg kanker toen ik net zwanger was. Helaas had ons kleintje afwijkingen die niet met het leven verenigbaar waren en is hij eerder gegaan dan mijn moeder. Daarna nog twee gezonde kindjes gekregen. Die vertel ik wel over hun oma maar helaas hebben zij geen speciale boodschap van oma. Een boodschap op beeld zou wel echt heel bijzonder voor ze geweest zijn! Moet oma dat wel aankunnen natuurlijk. Lijkt me moeilijk.

  Sterkte

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct