Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Lh Piek Na Miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #10614785

  Hallo,

  Ik ben benieuwd of er vrouwen zijn met ervaring in het volgende:

  Op 10 februari heb ik een miskraam gehad, opgewekt met cytotec. Ik heb nog 4 weken positieve HCG testen gehad, daarna werd ik voor het eerst weer ongesteld. HCG daarna negatief!
  Een week na de menstruatie begon het bloeden weer, er bleek restweefsel te zitten. Ik moest nog 2 wkn wachten zodat ik in mijn oorspronkelijke menstruatie zou zitten zodat ze een hysteroscopie konden uitvoeren. Die hysteroscopie is nu 3 dagen geleden geweest met minimale nabloeding. Nu kreeg ik vandaag wat “buikpijn” dus ik dacht; laat ik eens een ovulatietest doen om te kijken of deze buikpijn van de behandeling kan komen of toch al een ovulatie is. En wat schetst mijn verbazing; een superpositieve Lh-test! Kan het zijn dat het restweefsel voor deze hoge Lh piek zorgde? Of werd mijn cyclus niet onderdrukt door restweefsel en is dit daadwerkelijk een ovulatie die eraan komt?
  HCG blijft lang in de urine detecteerbaar, dat is mij bekend. Ik heb dus al een negatieve HCG test gehad na de menstruatie 3 wkn geleden. Maar hoe zit dat met het Lh hormoon? Ik kan er niet veel over vinden op internet of andere forums. Wie weet weet iemand dit?

  Groetjes


  Froetie
  Bijdrager
  #10614918 Quote

  Zolang jouw zwangerschap testen nog positief zijn, kun je de ovulatie testen niet vertrouwen want die kunnen daar op aanslaan .

  Dus zodra je een negatieve zwangerschap test hebt kun je beginnen met de ovulatie testen .

  #10614957 Quote

  Hoi Froetie,

  Dank voor je antwoord. Ik snap dat als HCG – is, je kunt starten met ovu-testen. 
  Ik had al een HCG – gehad, dus dan zou je denken dat de Lh testen weer zouden moeten kloppen. Echter, gaf mijn gyn aan, na de hysteroscopie waarbij restweefsel weggenomen is, dat nu de cyclus zich moet gaan herstellen en dat wel 4-6 wkn zou kunnen duren. Dus ik ben best in de war omdat naar mijn idee mijn cyclus al aan het herstellen was eerder na het verlies van het vruchtje op 10 februari en de HCG – 4 wkn later.
  Gyn zei dat restweefsel de cyclus onderdrukt, maar ik heb dus 3 dgn na verwijdering van restweefsel een Lh + test. Vreemd lijkt me, dus OF het is een hoge concentratie wegens restweefsel wat er nog zat OF het is een nieuwe ovulatie. Daarom vroeg ik me af of meer mensen dit kennen.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen