Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Lichaam Na De Bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Ooshap
  Bijdrager
  #10260341

  Hoi hoi, 

   

  Hier een zoontje van 12 weken. Hoe is het met jullie eigen lichaam ? Ik merk dat ik me heel erg onzeker voel over mijn buik. Tijdens mijn zwangerschap veel aangekomen. Na de bevalling 10 kg afgevallen maar nog steeds zit ik boven de 100kg. En ik wil er maar niet onder. Erg frustrerend. 


  Galileo
  Bijdrager
  #10260343 Quote

  Herkenbaar: het duurt langer dan je wilt;) Na drie maanden dacht ik dat ik wel weer flink kon gaan sporten, maar dat is niet verstandig. Wel verstandig is om onder begeleiding weer iets te gaan doen, zoals mom in balance. Ook proberen gezond te eten, maar dat is logisch. Ze zeggen 9 maanden op, 9 af..


  Rcl
  Bijdrager
  #10260347 Quote

  Hoeveel zijn jullie aangekomen ik ben nu 28 weken 5 dagen en in totaal 9 kilo aangekomen maar ..


  JV
  Bijdrager
  #10260363 Quote

  Ik was in totaal 17 kg aangekomen en nu 11 weken na de bevalling moet ik nog 3,5 kilo. Moet wel zeggen dat ik de eerste 12 al 2 weken na de bevalling kwijt was en toen ging het echt meeeega traag. Nu weet ik ook wel dat 3,5 kg heel weinig is maar ik had echt verwacht dat het met het geven van borstvoeding wel wat sneller zou gaan.


  Ooshap
  Bijdrager
  #10260364 Quote

  Ik was in totaal 30 kg aangekomen. Vooral in de laatste weken flink veel aangekomen. Nu is mijn zoontje van augustus en in die weken van tegen de 40 graden, hield ik wel flink veel vocht vast. 

  #10260367 Quote

  Geef het de tijd. Je lichaam moet eerst goed herstellen en pas daarna zijn de kilo’s belangrijk, als je er vanaf wilt. Ik heb de eerste 3 maanden gewoon nog in m’n zwangerschapsbroeken gelopen. Ik was 25 kilo aangekomen en dat had ik er ook niet meteen af. Ik denk dat ik de kilo’s met een half jaar weer kwijt was en nu een jaar later ben ik zelfs lichter dan voordat ik zwanger raakte. De kleine man laat me de hele dag bewegen, ik eet mee in zijn ritme en drink veel minder alcohol. 

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  Bloompjee
  Bijdrager
  #10260389 Quote

  Ik was 12 kilo aangekomen en moet er nu nog 2. Mijn baby is 3 maanden. Moet wel zeggen dat ik 2,5 maand borstvoeding heb gegeven. Dan gaat het sneller! Nu volledig kunstvoeding. Ik let er wel echt op wat ik eet. Begrijp heel goed dat je er onzeker van wordt. 

  #10260419 Quote

  Herkenbaar hoor. Na mijn eerste bevalling duurde het bijna een jaar voor ik dacht: yes, ik voel me weer blij en mijn lichaam is aardig de oude, al blijft je buik altijd wat flubberiger😉

  En toen… was ik een maand later weer zwanger 😂 13 Weken terug bevallen van nummer 2, en nu is het nog moeilijker en blijven de kilo’s er echt aan zitten op mn buik. Na een tweede bevalling wordt het écht niet meer zoals het was😔 Maarja, ik sport ook weinig en mijn man vindt het prima en ikzelf eigenlijk ook wel. Ik heb 2 kindjes, het hoeft allemaal niet meer zo te zijn als 3 jaar terug, denk ik dan maar.

  #10260422 Quote

  Ik was trouwens 15 kilo aangekomen, van 84 kilo naar 99 kilo (nét geen 100 gelukkig) De laatste weken kom je het meest aan!! Ik ben 1.82 lang.

   Geen idee hoeveel er nog aanzit, ik weeg me nooit😂😂 vind het ook totaal niet boeiend, het is maar een getalletje

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen