Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Licht positieve test – bruine afscheiding

 • Auteur
  Berichten

 • Marieee
  Bijdrager
  #10256433

  Ha dames!

  Gisteren testte ik, en was er na 1 uur iets bijna niet waarneembaars te zien. Nieuwsgierig dat ik ben en zo slecht dat ik geslapen heb, besloot ik vanmorgen weer te testen; een heel licht positief streepje. Ik moet aankomende zondag/maandag ongesteld worden, dus het is nog wel echt vroeg.. 

  Nu had ik net wat bruine afscheiding.. Hebben meer dames dit gehad? Hoort dit erbij? Of misschien toch een teken dat het vruchtje gaat loslaten?

  Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik dit namelijk helemaal niet gehad en het maakt me lekker onzeker. 


  StephW
  Bijdrager
  #10256436 Quote

  Hmm ik zie wel een streepje, maar als ie pas na zo lange tijd zichtbaar is zou ik daar niet teveel op vertrouwen. Ik zou zondag gewoon weer testen, hoeveel spanning dat ook geeft.. hopelijk is ie dan duidelijker (en binnen de afleestijd) 🙂


  Marieee
  Bijdrager
  #10256442 Quote

  Dat streepje van de afbeelding was binnen 5min zichtbaar! Sorry ik was niet duidelijk..

  Gisteren had ik getest en zag ik het streepje pas na een uur. Minder nog als dit, dus het loopt wel wat op. Vandaag was het dus binnen 5min al dit streepje


  StephW
  Bijdrager
  #10256452 Quote

  Nou dan voorzichtig gefeliciteerd! Ik zou me persoonlijk niet te druk maken om bruine afscheiding: bruin wijst hooguit op oud bloed terwijl je bij een (vroege) miskraam toch helder bloed zal verliezen, plus: je hebt geen enkele invloed op de verloop van de groei van het kindje, zodat je maar beter onnodige stress kan vermijden. Gewoon uitgaan van het beste! Evt kort na je nod zon digitale cb doen, die aangeeft hoe lang je zwanger bent, leuk!


  AprilMom
  Bijdrager
  #10256459 Quote

  Ik had 3 dagen voor ik een positieve test had ook bruine afscheiding, komt van de innesteling 🙂 


  Farru
  Bijdrager
  #10256478 Quote

  Marieee, ik heb er helaas zelf nog geen ervaring mee. Wij zijn bezig voor een eerste kindje. Maar na heel veel gelezen te hebben en ervaringen van anderen weet ik wel dat bruine afscheiding van de innesteling kan zijn. Of nog oud bloed van de vorige menstruatie dat komt bij de volgende soms nog mee. 

  Een eventuele miskraam zo vroeg kan natuurlijk ook maar dat merk je dan aan je menstruatie die gewoon op gang komt rond de tijd dat je hem verwacht of iets later.

  Wat ik dus wil zeggen is dat het alle kanten op kan zo vroeg maar ook dat het niet persé iets slechts is. Sterker nog een positieve test en wat bruine afscheiding is eerder positief dan negatief.

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Novaroza
  Bijdrager
  #10256479 Quote

  Wat spannend! Ik zie het streepje ook hoor, voorzichtig gefeliciteerd! 

  Ik zou over 2 dagen nog eens testen, als het streepje mooi oploopt is het absoluut een zwangerschap!


  Marieee
  Bijdrager
  #10256522 Quote

  Thanks meiden voor de berichten. Ik ben erg benieuwd welke kant dit op gaat.. Blijf me toch wel ongerust maken over dat bloed. Maar we gaan het zien. Afwachten!!


  Mommytobeeeeee
  Bijdrager
  #10256558 Quote

  Ik heb ook 1 dag voor NOD zo’n positieve streep gekregen maar ook bruine afscheiding daar begon het mee en toen 2 dagen later echte menstruatie. Dus heeft niet zo mogen zijn toen. Dus wil je wel behoeden op teveel blij heid want als je voor nod test kan dus nog slecht aflopen. Sorry wil niet de negatieve reactie zijn maar ik was wel wat teleurgesteld dus ga nu niet meer voor nod testen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct