Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Lichtroze bloedverlies, menstruatie of wat anders?

 • Auteur
  Berichten
 • #10277352

  Hallo, 

  Ik hoop dat jullie mij wat duidelijkheid kunnen geven want ik snap het even niet meer. 

  Begin september ben ik gestopt met de pil. Ik was toen meteen de eerste ronde zwanger na een lange cyclus. Dit werd helaas een missed abortion. Ik heb 3x cytotec gehad om de miskraam goed op gang te krijgen.

  We zijn het daarna meteen weer gaan proberen. Ik kreeg weer allemaal symptomen: heel moe, stemmingswisselingen, zo nu en dan misselijk, buik heel erg opgezet, veel afscheiding, m’n buik voelde weer anders, en een aantal keer per dag lichte steken onderin m’n buik.

  Ik was maar even voor het gemak uit gegaan dat ik misschien wel een cyclus zou hebben van 28 dagen. Dus dan was afgelopen zondag mijn nod. De test was negatief en werd ook niet ongesteld. Maandag had ik 1x met afvegen een beetje roze bloedverlies met veel slijm (sorry voor de details), en gister ook een paar keer. Maar het is alleen met afvegen, en er komt niks in m’n maandverband. Dit roze bloedverlies is nu ook weer gestopt. Het kan toch niet zo zijn dat dit dan mijn menstruatie is geweest? Of kan het wel zo extreem weinig zijn na een miskraam?

  Of kan het zijn dat ik weer een lange cyclus had en dat dit dan misschien een innestelingbloeding was? (heb ik bij mijn eerste zwangerschap ook gehad). Maar dan lijkt klopt het me niet kloppen dat ik al zo vroeg symptomen had?

  Jullie merken het, ik kom er even niet meer uit. Heeft hier iemand ervaring mee?

  Bedankt! 


  Ninaapie
  Bijdrager
  #10277396 Quote

  Vaak is de eerste menstruatie na een miskraam juist iets heftiger, maar er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Omdat je niet weet hoelang je cyclus precies is, wordt het lastig om daar iets over te zeggen. Weet je wel wanneer je je eisprong gehad hebt? Voelde je die misschien? Als je daar 14 dagen bij optelt (is wel ook weer een gemiddelde), dan zou het kunnen dat je inderdaad rond je NOD zat en het een innestelingsbloeding was. Kwaaltjes zeggen niet zoveel. De ene heeft nergens last van, de ander voelt ruim voor NOD al van alles en blijkt inderdaad zwanger te zijn. Er zit niets anders op dan afwachten en als je menstruatie niet echt doorzet, zou ik over een weekje nog eens een test doen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct