Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Liesbreuk Baby

 • Auteur
  Berichten

 • Rachel Nijsten
  Bijdrager
  #10159028

  Hi ouders van nu,

  Mijn dochter (nu 4 maanden oud) heeft een liesbreuk. Dit hebben we vorig jaar oktober ontdekt tijdens het verschonen van haar luier. Tot nu toe heeft Lieve er geen last van gehad maar ze moet op korte termijn wel geopereerd worden. Afgelopen woensdag hebben ze ons ingelicht over hoe ze te werk gaan met de narcose en de operatie zelf. Ze word eerst in slaap gebracht en vervolgens krijgt ze een soort “ruggenprik”. Dit laatste baart mij grote zorgen, de arts vertelde er namelijk bij, dat zijn ze verplicht, dat ze er een hersenbeschadiging aan over kan houden maar de kans wel héél klein is. Lieve is één week te vroeg geboren en was heel klein bij de geboorte. Ze woog 2650 gr. en 46 cm lang. Nu heeft ze pas een gewicht van 4960 gr. Mijn gevoel zegt dat ze nog veel te klein is voor deze ingreep en dat ik moet wachten totdat ze een jaartje oud is. Haar lichaam is dan net iets meer ontwikkeld en omdat ze nu toch geen pijn heeft wil ik het uitstellen. Mijn partner vind het risico niet kleiner als we de operatie uitstellen… Iemand ervaring of advies?

  Lieve groetjes Rachel


  gebruikerMartine
  Bijdrager
  #10159039 Quote

  Hoi Rachel

  Onze zoon is met 32 weken geboren en 8 weken na de geboorte heeft hij zich letterlijk een liesbreuk geperst (En nog een hele grote ook.)

  Hij had er duidelijk last van met verschonen dus direct doorverwezen voor de ingreep. Hij is een uur onder narcose geweest en een sneetje van 1-1.5 cm. Echt zo blij dat we het gedaan hebben!


  Rooslii
  Bijdrager
  #10159058 Quote

  Luister naar je gevoel, het kan over een paar maanden ook nog. 


  gebruikerMartine
  Bijdrager
  #10159074 Quote

  Oh ja. Mijn zoon was maar 985 gram en 34 cm bij de geboorte. Rond de operatie was bij pas 2400 gram en 45 cm. Echt niets aan overgehouden 


  Babetje
  Bijdrager
  #10159210 Quote

  Onze zoon is met 11 weken aan een liesbreuk geopereerd, hij was 4 weken te vroeg en woog net 2900 gram bij de geboorte, met de operatie 4100 gram. Voor mij duurden de 5 weken van diagnose tot operatie echt te lang, hij had er echt last. 

  Klein sneetje (1,5 cm) en echt een kleine ingreep. Onze zoon had volledige narcose en ze zullen echt niet opereren als het niet nodig is. De chirurg vertelde ons dat ze liever niet wachten omdat bij zulke kleintjes er meer risico is op beklemming van de darmen en dat wil je ook echt niet. Oudere kindjes kunnen vaak langer wachten op een operatie want die zitten/lopen/ staan en dan is er minder kans op beklemming. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct