Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Lockdownconfessions

 • Auteur
  Berichten
 • #10398625

  Rondje lockdownconfessions?

  Ik ben vast niet de enige die sinds de lockdown hele dagen thuis zit met werk + dreumes (anderhalf). Mijn partner kan niet thuis werken, dus het is fulltime me! We maken er ’t beste van! Maar wat humor, andere ideeën, of in ieder geval mensen die dingen hetzelfde oplossen als ik kan ik wel gebruiken ;).

  - Zoontje heeft alle seizoenen van Juf Roos uitgespeeld inmiddels. Meerdere keren. En ja, voel me daar best schuldig over, maar ik kan soms écht niet anders als ik een meeting heb waar ik echt even mijn aandacht bij moet houden bijvoorbeeld. Inmiddels wijst zoontje naar tv “aan! aan!” – en dat terwijl we oprecht tot deze lockdown het volgehouden hadden NOOIT met hem tv te kijken! 

  - Zoontje gaat vaak in bad overdag tegenwoordig. Ik zit er dan uiteraard bij, met laptop in de badkamer. Maar dan vermaakt hij zich heel lekker met zichzelf en kan ik met een half oog op het bad (natuurlijk) soms even e.e.a. af krijgen.

  - We maken onze dagelijkse wandeling naar elke albert heijn enigszins in de buurt, maar steeds een andere. En ja, ik doe expres voor 1 dag boodschappen zodat ik de volgende dag weer iets moet halen.

  - Ik probeer hem ’s ochtends extra moe te maken, zodat hij ’s middags langer slaapt. En dat werkt. 

  Nou dit is zo’n beetje wat ik nu kan verzinnen haha. 

  #10398641 Quote

  Ik ben blij dat wij gewoon moeten werken 😅 Dat is ook wel een confession, toch? Dochter gaat 3 dagen naar de noodopvang. Voor ons is er dus niets veranderd


  RomyVM
  Bijdrager
  #10398648 Quote

  Ik hoef gelukkig niet thuis te werken, ik werk zelf op een kinderdagverblijf en mijn kids gaan gewoon 1 dag naar de gastouder nu en 1 dag is papadag.

  Maar ik vind het soms ook echt moeilijk om iets leuks te verzinnen voor ze. Idd bijna elke dag maar even boodschappen doen of naar de bakker of naar de eendjes. Vrijwel elke middag naar de speeltuin, dat ben ik zo beu.. maar verder kun je ook niks hè. Voorheen ging ik vaak even naar de stad, naar de Intratuin, naar een speelboerderij etc.

  We kleuren, kleien, verven, hebben raamstickers en raampotloden. Daar zijn ze erg zoet mee. Ze zijn 3 jaar en 17 maanden trouwens 😉

  Ik snap dat thuis werken met een kind bijna onmogelijk is en dat de tv daardoor vaker aan staat. Veel succes! Hopelijk gaat de opvang per 8 februari écht open!


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10398690 Quote

  Ik vind het knap hoor hoe je het doet! Creatief ook, je werkgever mag blij met je zijn! Die tv heeft hier ook z’n intrede gedaan, toen ik zwanger was en bekkenklachten waardoor ik niet mocht tillen. Maar juf Roos trek ik zelf niet haha dus die komt er niet in hier. Hier zijn tiktak, kikker en z’n vriendjes en de voorleesverhalen van dikkie dik de opties waar de peuter uit mag kiezen.

  Hier gelukkig noodopvang en opa’s/oma’s die door blijven gaan (zelf herstellende van keizersnede dus mag nog niet tillen, als ik dat wel weer mag dan ga ik denk ik minder opvang inzetten omdat ik nog wel verlof heb).
  In de eerste golf durfde ik niet goed noodopvang te gebruiken en toen heb ik ook veel vergaderingen en overleggen wandelend gedaan, evt nog een tip? Houd vol allemaal! 🙏


  Phet
  Bijdrager
  #10398746 Quote

  Oh gosh ja, hulde aan de bedenkers van Brandweerman Sam en meer van dat soort filmpjes. Overigens ook aan diegene die de mute-knop en camera-uit knop mogelijk heeft gemaakt op de laptop. Ik zit met enige regelmaat met een brandweermanhelm op m’n hoofd in een meeting omdat De Peuter dat zo grappig vindt. Ik zit in een zelfde situatie met een man die niet thuis kan werken, een peuter van net 2 en een werkdruk waar je u tegen zegt.
  Ik heb ook alle pedagogisch verantwoorde ideeën overboord geslingerd om het een beetje werkbaar en gezellig te houden. Another confession: als hij verveeld raakt terwijl ik net een online meeting in moet, dan krijgt hij soms een zakje (met een net iets te klein openingetje) waar hij van die kleine koekjes uit kan peuteren.. daar is hij best even zoet mee. Verder gezegend met een kind dat echt wel lang zelf kan spelen dus al met al gaat het redelijk goed. We can do this! Over een paar jaar moet we hier hopelijk erg om lachen..


  Kim Beaujean
  Bijdrager
  #10398808 Quote

  Onze dochter vermaakt zich goed met een grote lege doos en stiften. Ze gaat in de doos zitten tekent er rustig 30-45 min op los.

  Kleien, wandelen, achterom spelen, knutselen, puzzelen. Stickers plakken op een gegeven moment heb je alles wel gehad he!

  Hopelijk gaat de opvang 8 feb open


  Babetje
  Bijdrager
  #10399014 Quote

  Lockdown 1: Peuter van ruim anderhalf jaar in huis en manlief  volledig buitenshuis aan het werk incl. paar nachten in de week op dienst. Ik online lesgeven aan vo-school. 

  – peuter zit naast me te kleuren en begint net aan de start van m’n les te jengelen. Nou vooruit even Bumba dan, maar één filmpje en niet meer. Ik geef uitleg aan havo 4, ze snappen het niet goed en moeten nog even zoeken. We lezen een stuk tekst samen voor de opdracht en ze hebben nog wat vragen en net als ik zeg: jongens tot overmorgen heeft een leerling nog een vraag: Hey mevrouw dat Bumba filmpje, duren die echt zo lang? Het waren 40 relaxte lesminuten 👍🏻

  – Een nacht alleen, knettermoe en het is 6.30 uur, de start van m’n vrije dag en peuter staat in z’n bed te mama’en. Pfff zucht steun… ssst zachtjes ssst het is midden in nacht, fles gemaakt en ik kon nog twee uurtjes slapen 😂

  – Online lesgeven en er even klaar mee zijn (en de peuter ook). Les start van Havo 2: jongens de opdracht van vandaag is laptop dicht, fiets pakken en pas over 50 minuten weer online! ‘Maar dan hebben we pauze’! Mooi, dan heb ik des te meer tijd om de peuter flink moe te laten worden in de speeltuin om de hoek! Ajuus! (En de laptop dichtklappen voor ze nog maar één vraag konden stellen 🤪 Ze vroegen me vandaag of ik die les nog een keer kon doen, ze vonden het leerzaam 😂😂) 

  – Peuter werkt ook mee aan tafel. Oude laptop, stapel papier en kleurpotloden. Hij ramt er heerlijk op los klapt hem met regelmaat dicht en zegt dan: hup hup (hoor ik hier mezelf praten??) 

  Lockdown 2: Peuter van 2,5. Manlief idemdito, ik nog steeds online lesgeven. 

  – Lang leve de noodopvang!! Ik kan rustig werken, lesgeven en meters maken én een uurtje slapen tijdens m’n tussenuur!!! FEEST 🎉 ssst niet verder vertellen! Maar… op m’n vrije ochtend geef ik wel m’n neefjes van 7 en 9 les om m’n zus wat ademruimte te geven. 

   


  Babetje
  Bijdrager
  #10399020 Quote

  Nog eentje…Niet tijdens de lockdown, maar wel tijdens onze bijna vier weken durende quarantaineperiode. Peuter speelt graag met dozen, na twee weken quarantaine zit er een behoorlijke krimp aan de dozen en komt een kennis een doos brengen. Ik pas er net niet rechtop in en de peuter vindt hem het einde. 

  Hij gebruikt hem als hut, huis, tunnel en keuken. Als er niet mee wordt gespeeld staat hij rechtop in een hoek. Ik zeg tegen manlief dat ik zo op bed ga liggen, hij  mompelt iets, maar ik krijg het niet mee want lig echt ziek te zijn op de bank en hij gaat naar de schuur. Ik loop een halve minuut later naar m’n bed. De doos staat rechtop in de hoek. Ik lig al echt wel even op bed als ik peuter hoor kletsen (we wonen gelijkvloers, slaapkamer naast de woonkamer) en gerommel hoor. Paar minuten later hoor ik peuter zingen en besef me dan: kak peuter in de doos (50x50x160) in de hoek!! 

  Strompel uit bed, kijk in de doos en zie daar een dolblije peuter volledig in z’n element met z’n graafmachine en duploblokjes spelen. Hmm dat mompelde manlief dus toen hij richting de schuur liep… vier weken quarataine… we hebben het er uiteindelijk allemaal heelhuids vanaf gebracht 😂 En de doos? Die staat nog steeds in de hoek en met enige regelmaat inclusief blije peuter 🤗

  #10399071 Quote

  Hahaha ik moet wel lachen om jullie suggesties & om de helm in de meetings. Een doos is hier ook altijd een succes, maar vind het altijd zo in de weg staan dus die verdwijnt vaak snel naar buiten. Eerstvolgende hellofresh leveringsdoos ga ik toch maar eens aan de dreumes overhandigen, kijken wat ie ermee doet!

  Stiften, daarvan dacht ik ook “goed plan!”. En ik moet het ‘m nageven, hij was errrug rustig een tijdje.. tot ik even ging checken en erachter kwam dat ie de stiften één voor één aan het kapotbijten was haha. Hij heeft de hele dag enigszins een regenboog gezicht gehad.

  Het pakje koekjes met een te klein gaatje ga ik ook écht uitproberen!

  En @Babetje: respect hoor voor het online lesgeven. Lijkt me onwijs uitdagend ook, vooral aan pubers! Gelukkig heb je nu noodopvang!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct