Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Lopen 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10490688

  Hoe oud liep jullie kindje? Heb je het gestimuleerd of geoefend?

  #10490695 Quote

  Onze oudste met 11 maanden trap. Liep goed zelf met 16 maanden. Dus vrij laat voor het feit dat ie wel trap liep

  #10490696 Quote

  Eerste stapjes los met 14 maanden en rond 16 maanden liep hij goed los. Schuifelen langs meubels rond 12 maanden.

  #10490699 Quote

  Onze dochter was 16 maanden. Niet gestimuleerd zelf laten ontdekken. Die week liep ze paar stapjes zomaar los. Geen aandacht aan besteed. Op een zaterdag avond zij mn vriend kom en liep klappend weg. En me dochter liep er ineens klappend achteraan. Toen wel vol trots gejuigd want sinds dien liep ze gewoon goed.. Langs tafels enzo liep ze al rond 11 mnd..


  Yima
  Bijdrager
  #10490700 Quote

  Mijn dochter stond zelfstandig aan de tafel met 10,5 maand en liep aan de hand met 12 maanden. Nu is ze bijna 17 maanden en we hebben vorige week de eerste losse stapjes gezien. Maar ze gebruikt het nog niet erg. Ook staat ze nog niet veel los. Ze durft nog niet zo goed.


  Galileo
  Bijdrager
  #10490701 Quote

  Onze dochter liep vanaf maand of 10 wat stapjes aan de hand of achter duwauto, met 11 trok ze zichzelf op en liep langs dingen die ze vast kon houden. Met 1 eerste stapjes los, toen maand niet en met 13 maanden liep ze van een op andere dag en ook meteen alles, zelfs op strand.

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10490738 Quote

  De oudste met 18 maanden, de jongste met 12 maanden. Een bizar groot verschil dus tussen 2 zusjes. Niks aan te doen! De oudste was heel voorzichtig, nu is ze bijna 4 en nog steeds voorzichtig. Ik denk dat ze daarom wat laat was, ze is altijd bang om te vallen. De Jongste is heel ondernemend en niet bang en die deed het dus al heel vroeg, ook al viel ze 100x om.

  Je doet er weinig aan. We hebben zoveel geoefend met de oudste, maar het hielp weinig. Ze doen het pas als ze er zelf vetrouwen in hebben en het aandurven. Bij de een is dat met 11 maanden, de ander met 20 maanden. Het is allebei goed!!

  #10490739 Quote

  Gemiddeld lopen kindjes rond de 15 maanden los. Met 12 Maanden is dus echt heel vroeg, maarja.. mn dochter stond een paar dagen na naar 1e verjaardag op en hop, ze liep zo weg! Haha

  #10490740 Quote

  Hier een kereltje van bijna 14 maanden. Kruipen/ zitten/ staan/ langs meubels lopen/ traplopen/ klimmen allemaal best vroeg, met 8-9 maanden maar dat is hij allemaal blijven doen. Staat soms wel los als hij het niet merkt maar lopen blijft wiebelig en na 2 stappen aan de hand gaat hij weer kruipen (wat 10x sneller is). Hij is super ondernemend en totaal niet voorzichtig en het lijkt alsof hij er het nut gewoon niet van in ziet 🙈

  Begon me af te vragen of hij niet laat is met lopen, hoor om me heen zoveel kindjes die met een jaar al lopen maar dat zijn dan wel echt uitzonderingen als ik jullie zo hoor ☺️

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct