Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Loslaten

 • Auteur
  Berichten

 • Anoniempje
  Bijdrager
  #10219782

  Hallo allemaal,

  Mijn man en ik hebben een kinderwens tot nu toe kan ik de gedachten niet loslaten van zal het deze keer lukken en kom ik echt overal waar ik kom kinderen tegen.

  er wordt gezegd dat als je het los laat dat het spontaan lukt. Maar ik vind het best moeilijk.

  is dit herkenbaar bij jullie?

  hebben jullie tips voor me?

  alvast heel erg bedankt

  x


  Niempje
  Bijdrager
  #10219795 Quote

  Hoi,

  Moeilijk is dat he. Vooral als je het zo graag wilt. 

  Ik was eigenlijk meteen toen we begonnen bezig met of het al gelukt was en alles berekenen. Werd er gek van. Ook met ovulatie testen kijken wanneer etc. 

  De 3e ronde dacht ik, ja daahaag hier heb ik niet weer zin in hoor. Dus wel gekeken wat de app aan gaf maar verder niet bewust er mee bezig. Ik dacht ook op naar de volgende ronde. Is het toen toch echt gelukt..

  Als je weet wanneer je eisprong is dan natuurlijk seks hebben. Verder, zoek ontspanning op. Ga samen weg, met een vriendin naar de sauna, avond borrels drinken met je man en noem maar op. 

  Succes met het wachtbankje..


  Mevrouwtje
  Bijdrager
  #10219798 Quote

  Hey, het is ook gewoon super spannend elke keer weer. Je denkt van alles te voelen. Ik vind het ook heel moeilijk om het los te laten. Denk er elke dag wel aan. 

  Wat ik zelf wel fijn vind is de ovulatie testen. Ik had er meer rust bij omdat ik precies wist wanneer mijn eisprong was en ik dus zeker weet dat we op de goede tijd geklust hebben.  Dat is natuurlijk geen garantie. Uiteindelijk bepaald moeder natuur. 

  Ik heb mezelf ook voor genomen om er minder mee bezig te zijn. Ga proberen zo veel mogelijk afleiding te zoeken. Lekker in de tuin aan de slag of ff bij een vriendin op visite. Hoe meer je bezig bent hoe minder je er aan denkt. Maar geloof me je bent niet de enige 😂 Hopelijk is het voor ons beide snel raak!


  Laindey
  Bijdrager
  #10219815 Quote

  De ronde(13e of 14e geloof ik) dat ik zwanger ben geraakt was de eerste maand dat ik nergens naar heb gekeken. Ik was zo druk bezig met lijnen dat ik vergat wanneer mn NOD enzo was. Uiteindelijk heb ik blijkbaar 5 dagen voor NOD positief getest omdat ik gewoon zeker wist dat ik zwanger was en ben nu inmiddels 23+6 zwanger 🙂

  Loslaten werkt!!!


  Lizzyluc
  Bijdrager
  #10219835 Quote

  Vooral gewoon doorgaan met je leven en dingen blijven plannen. Niet zo van oh maar over zoveel maanden is eigenlijk dat feest van die mensen en wie weet ben ik dan.. Wij gingen lekker op vakantie wat we al ver van tevoren hadden gepland en die vakantie ben in zwanger geworden. Dus lekker je leven leven en het komt echt wel. Pas als je een jaar bezig bent kun je is verder gaan kijken waar het misschien aan ligt. Maar snap wel heel goed wat je bedoeld, was voor ons ook heel moeilijk!


  Eerstekeer
  Bijdrager
  #10219836 Quote

  Ik heb een leeg vruchtzakje gehad en was er teveel mee bezig.

  alle apps die met vruchtbaarheid en menstruatie te maken hadden weggegooid. Dus niet meer weten wanneer en hoe of wat.

  maand later dacht ik duurt wel erg lang dat ik ongesteld word en ja hoor het was raak 

  het weggooien van de apps gaf me heel veel rust, wellicht helpt het jou ook.

  succes

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  OnsKado
  Bijdrager
  #10220002 Quote

  Loslaten, er niet aan denken… is ontzettend moeilijk als je iets heel graag wilt! Zeg maar gerust onmogelijk… 

  Mijn leeftijd begon een rol te spelen dus het moest snel gebeuren! Gestopt met de pil en hop in 1x raak 😱 Helaas een miskraam… daarna werd de drang nog groter. Keek letterlijk alles na op het internet hoe cyclussen werkte, hoe het zat met cervixslijm en kocht ovulatietesten. In mijn (dacht ik) vruchtbare periode 3x per dag een test gedaan maar zag niet wat ik moest verwachten van de testen, na een dag of 10 was ik er helemaal klaar mee! Alles weggegooit en geen “gedwongen” sex meer… diezelfde cyclus nog zwanger geraakt ☺️ En nu inmiddels 18 weken van een baby boy. Dus tja… loslaten en gewoon je normale dagelijkse dingen doen is misschien wel de beste methode. Succes meis hoop dat het voor jou ook snel raak is 

   


  Sandra vdp
  Bijdrager
  #10220023 Quote

  Jazeker, mij lukt het ook moeilijk. Mijn man wil nog een laatste maand proberen met ovulatietesten (omdat die tot nu toe niets uitwezen) en als dat weer niks oplevert denk ik dat ik het meer ga loslaten.. En dus ook wat minder op dit forum want dan ben je er alsnog iedere dag mee bezig.

  Ik heb dus helaas weinig tips voor je, behalve genieten van alle andere mooie dingen!


  Bloempje27
  Bijdrager
  #10220058 Quote

  We leven tegenwoordig in een tijd dat alles maakbaar lijkt te zijn. We weten ontzettend veel en dat kan voordelen hebben, maar ook grote nadelen. Gelukkig is er nog een gebied waar we minder invloed op uit kunnen oefenen. Kinderen krijgen. Ik hoor soms mensen praten over: we nemen een baby. Alsof je daar zelf voor kunt kiezen en zelf kunt bepalen wanneer je zwanger raakt, behalve proberen op het juiste tijdstip te vrijen. En dan is de kans nog altijd kleiner dat het wel lukt dan dat het niet lukt. Het kan mij enorm tegen de borst stuiten dat zelfs een kinderwens onder druk staat. Het zal en het moet lukken….

  Helaas moet ik spreken uit ervaring. Knettergek werd ik ervan. Maar ten diepste is het heel egoistisch. Ik wil een kind en wel nu en als het niet gelijk gaat gebeuren, word ik chaggarijnig of ga ik gelijk in de bezorgdheid zitten. En als we dan gaan denken dat we het los moeten laten, draait het ook alleen maar om het zo snel mogelijk vervuld krijgen van onze kinderwens. Ik heb echt geleerd dat een kind krijgen een groot geschenk is van God. Hij bepaalt het juiste moment. Wij mogen genieten van Zijn andere geschenk, de seks en de rest zal Hij zelf doen. Misschien geloof je niet in Hem, toch kun je misschien begrijpen wat ik bedoel. Richt je op vandaag. Niet op wat als en wat moet. We weten niet wat morgen komt.

  Zelf hebben we vier kinderen en één op komst. Het duurde een tijd voor ik zwanger werd,  toen was het uiteindelijk raak en dit werd een miskraam, daarna kregen we een gezond meisje.Tussen nummer twee en drie nog eens 3 miskramen. Toen kwam nummer 4. Daarna waren wij wel ‘compleet’ dachten we, maar blijkbaar dacht God daar anders over en gaf ons dwars door anticonceptie nog een zwangerschap. Ik ken dus alle kanten… wachten, teleurstellingen, en onverwacht zwanger worden.

  Kinderen krijgen is geen maakaar proces, we worden alleen maar heel gefrustreerd wanneer we er teveel mee bezig zijn. Dat is geen verwijt, maar het is mijn ervaring. Ik begrijp t zo goed. Toch wil je er wel op wijzen. Probeer tevreden te zijn met het leven wat je nu hebt, we hebben het zo goed. Mag je dan niet wensen? Natuurlijk, een kinderwens is iets heel natuurlijks. Maar laten we er wel nuchter in blijven staan.

  Van harte snel een zwangerschap toegewenst. xx

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct