Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Loslaten Secundaire Kinderwens Help

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker164070
  Bijdrager
  #10045535

  Hallo allemaal,

  Wij zijn de trotse ouders van 2 gezonde meiden van bijna 3 en bijna 1,5. Ik zou graag nog een 3e kindje willen en zou hier niet te lang mee willen wachten, omdat ik graag wil dat hij of zij iets aan zijn of haar zussen zou hebben. Dit is mijn man met mij eens, hij wilt alleen nu absoluut geen 3e kind erbij. Beide willen we ook geen nakomertje, dus nu was het moment van de beslissing, omdat je natuurlijk ook niet zeker weet of het meteen lukt. De reden die mijn man heeft kan en wil ik niet weerleggen, omdat dat zijn gevoel is en ik zal zijn keuze dus moeten accepteren.

  Toen wij elkaar leerde kennen, nu al ruim 12 jaar geleden, hadden we beide de droom voor 3 kinderen. We hebben altijd samen uitgekeken naar dat grote gezin en die volle tafel en gezelligheid in huis van 3 kinderen. Nu hij de knoop doorgehakt heeft dat hij het niet meer wilt, ben ik een emotioneel wrak. Ik kan de hele dag huilen en wil niets met baby’s en of zwangerschap te maken hebben/horen en of zien. Daarnaast vind ik het gevoel dubbel, want ik heb natuurlijk al 2 gezonde meiden en daar mag ik dankbaar voor zijn! Daar tegenover staat dat mijn kinderwens voor een 3e was minstens net zo groot als voor de eerste 2!

  Ik vind dat je beide achter de keuze voor een kindje moet staan. Dus ik moet het een plekje gaan geven. Kan iemand mij tips geven hoe ik deze wens kan loslaten en/of verwerken? Of heeft iemand hetzelfde meegemaakt?


  Mar-ion
  Bijdrager
  #10045537 Quote

  Ik snap heel goed dat je er verdrietig onder bent. Het was jarenlang een droom van jou en je man om 3 kinderen te hebben en daar lijkt hij nu dan een beetje op terug te komen. 

  Je zegt geen nakomertjes te willen maar als jullie over een jaar nog eens samen er over praten en dan een jaar later raak je in verwachting dan zit er 4,5 jaar tussen je 2e en 3e. Dat kun je toch ook geen nakomer noemen? Jullie hebben wat dat aan gaat nog wel tijd. Misschien wil je man het nog wel maar niet nu?

   


  anja85
  Bijdrager
  #10046291 Quote

  wij moesten het loslaten omdat mijn menstruatie  niet was wat hoorde te zijn 

  moest hormonen gaan gebruiken dat wouden we niet 

  uiteindelijk  is de derde er spontaan gekomen 


  Marj1982
  Bijdrager
  #10046329 Quote

  Ik begrijp je gevoel heel goed zelfs!

  ik ben ruim vier jaar aan het verwerken geweest dat mijn droom van een derde niet uit zou komen.

  hoe resoluut mijn man was ik heb hier wel vaak met hem over gesproken. Het voelde voor mij een soort van rouwen. Hoe gek het ook klinkt want ik ben super gelukkig en rijk met mijn koningskoppel die inmiddels 9 en 6 jaar oud zijn.

  ook ik wilde nooit een derde als je daar niet samen achter staat.

  Het is niet zo dat we het er wekelijks over hadden maar zo eens in de zoveel tijd werd ik weer overvallen van verdriet en moest ik dit met hem delen. En dan enkel mijn eigen gevoel ik had niet de intentie om hem over te halen ofzo maar moest het er wel met hem over hebben het is immers mijn resolute mening dat hij niet een derde meer wilde, met die mening besloot hij voor mij ook wat.

  na ongeveer 3 jaar had ik het ergens een plek gegeven maar is mijn man toch van gedachte verandert en was ik snel zwanger van onze 3e pffff wat een droom!

  en ja een flink leeftijdsverschil bijna 10 jaar en 6,5 jaar ik vind het super leuk! Mijn kinderen kijken er enorm naar uit. Wij vinden het juist heel bijzonder! 

  Zo kan het dus ook gaan. Blijf je gevoel delen met je man maar heb geen haast!

  sterkte! 


  gebruiker164070
  Bijdrager
  #10047296 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Wat fijn om te lezen dat ook andere met dit gevoel lopen. Bij jullie is jullie droom toch nog uitgekomen! Wat leuk voor jullie!

  We praten er vaak over en hij begrijpt mijn gevoel ook en helpt mij in het proberen een plekje te geven.

  Hij geeft aan dat hij het nu op dit moment echt niet wilt, maar hij weet niet 100% zeker of dit in de toekomst (over een jaar of 2) ook zo blijft. Ik ga er niet meer op hopen, zodat ik het een plekje kan gaan geven. Mocht hij zich nog bedenken, dan zou ik dat geweldig zijn, maar voor nu zal ik zijn keuze moeten leren accepteren. Hoe moeilijk ik dit ook vind! 

  #10552728 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Kruidengeneesmiddelen die miskramen helpen stoppen en u ook helpen zwanger te worden. Dr sacre kruidengeneeskunde is de beste die ik ken, het medicijn heeft me geholpen zwanger te worden en ook te helpen bij het stoppen van miskramen die altijd gebeuren als ik zwanger word, neem contact op met dr sacre op

  bel of whatsapp (+2349076034359)

  e-mailadres:sacretempleofpower@gmail.com

  @ Hij is de beste kruidkundige die ik ken, daar kan ik van getuigen

  mevrouw .K.Mary

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct