Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Luier verschonen/omkleden een gevecht

 • Auteur
  Berichten
 • #10396711

  Onze baby is nu ruim 5 weken en iedere luier die verschoond wordt, is een gevecht. Hij huilt en slaat/trapt van zich af. Dit doet hij ook als hij aan- of omgekleed moet worden. Behalve dat het m.n. bij poepluiers elke keer een uitdaging is, vinden we het vooral zielig voor hem dat hij zo overstuur is. Afleiden door bijv. tegen hem te praten helpt niet. Zodra we klaar zijn en hem oppakken, is er niks meer aan de hand. Iemand hier ervaring mee? Tips zijn meer dan welkom!!


  Rcl
  Bijdrager
  #10396720 Quote

  Speeltje geven?


  Lewis
  Bijdrager
  #10396731 Quote

  Als je een oplossing vindt hoor ik het graag… Dochter is 8 mnd nu 😂

  Hier vooral met bovenkleding. Maar wat een gedoe. 

  Osteopaat heeft niks uitgehaald, ze heeft ook niet echt pijn. Ze lijkt het heel vervelend te vinden om vast te zitten terwijl er zo geprutst word aan haar. We hebben een muziekmobiel en nog twee dingen met andere muziekjes. Daar raakt ze soms wat gebiologeerd van. Een speen helpt soms. En een nieuw object, bijvoorbeeld het pak billendoekjes, een boekje, een pollepel… Iets dat ze niet eerder gezien heeft helpt soms. Maar mijne is wel ouder nu. 

  Toch word ik aan de kant geschopt en geduwd hoor, en luidkeels protest. Ik doorsta het omkleden nu gewoon. Mijn man en ik zien er altijd een beetje tegenop. Dus als we samen thuis zijn doen we het vaak samen. De een het omkleden en verschonen, en de ander baby op de rug houden, liedjes zingen, bolletje aaien, kiekeboe spelen, speentje erin stoppen.

   

  #10396760 Quote

  Met 5 weken maakte ons kindje nog niet echt contact en speeltjes ook nig niet, dat is wel lastig. Wij pakten de voetjes tussen 1 hand, en dan met de andere hand de luier uit, billen poetsen en andere luier eronder. Gewoon zo snel mogelijk want geruststellen enz werkte eigenlijk zelden. En zo duurde het iig zo kort mogelijk en voorkom je dat alles onder zit bij een poepluier 😅

  #10396763 Quote

  Nu met bijna 5 maanden doet hij dit ook nog weleens maar nu moet hij lachen om grapjes, geluidjes en speeltjes. Ook als hij moet huilen, daarna is hij vaak alweer vergeten dat hij huilde. Al begint hij nu her kronkelen door te krijgen dus als her niet anders is doen we nog altijd gewoon zsm. Maar dat is maae af en toe, meestal verloopt het positief, eigenlijk al best een tijdje


  MamaRenee
  Bijdrager
  #10396765 Quote

  Onze zoon van 1,5 doet dit ook, maar dat is gewoon dwars gedrag. Ik denk dat het voor jouw zoontje van 5 weken oud misschien wel kan helpen als je het aankleedkussen iets verhoogd aan de kant waar zijn hoofdje ligt. Misschien wordt hij misselijk als je hem helemaal plat neerlegt en zijn beentjes omhoog doet.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10396841 Quote

  Die kleintjes vinden dat gepiel vreselijk… onze oplossing… overslagrompers en boxpakjes die helemaal open konden, zodat er niks over het hoofdje hoefde… en dat had hij net zo lang aan tot het vies werd.. vooral praktisch en zo kort mogelijk houden voor ze 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10396899 Quote

  Ik zette toen mijn zoontje nog zo klein was vaak een lampje aan dat ik heen en weer kon bewegen. Of een lampje dat van kleur wisselt. 

  Speeltjes aanpakken is nog te vroeg, maar zo’n lampje kan voor een enorme afleiding zorgen! 

  #10396918 Quote

  Ik lees mee voor mijn zoontje van 9,5 maand. Die altijd probeert te ontsnappen, omdraaien, krijsen. Soms helpt afleiden maar meestal is het gewoon een strijd. Maar eigenlijk houdt hij van niets wat zijn bewegingen enigszins beperkt dus ik wijt het daar aan 😂.

  Osteopaat haalde bij ons ook niks uit, hij lijkt ook geen pijn te hebben. Hij vindt het gewoon echt niet leuk.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct