Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Luieruitslag 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10578194

  Hi mama’s,

  Mijn dochtertje heeft onwijs erg last van luieruitslag.(blaasjes, korstjes en open huid) Met verschonen hard huilen, zelfs met een washandje en water idem onder de douche. Heb ongeveer alle smeersels nu al wel gehad.. óók van de huisarts en zelf dat lijkt maar heel weinig te doen. Heeft er iemand de gouden tip of een huis, tuin en keuken trucje wat ik nog kan proberen? Het is gewoon zo sneu om te zien 🙁

  Alvast bedankt en hoop dat iemand ons kan helpen!


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10578195 Quote

  Kan het nog aan de luiers liggen? Materiaal, te broeierig? Misschien ander merk of uitwasbaar. Geen idee hoor maar misschien allergie voor het plastic ?


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10578196 Quote

  Het beste is droog houden. Dus super vaak verschonen, maar het liefst in de blote billen. Plas en smeersels houden het nat waardoor het langer duurt voordat het geneest.

  Het schijnt niet meer te mogen, maar gewoon simpel talkpoeder werkt hier ook altijd goed


  MVT
  Bijdrager
  #10578202 Quote

  Wat enorm zielig :-(.

  Maizena is een wondermiddel! Ruim aanbrengen en een laagje in de luier achterlaten. Verzacht en kalmeert. Na één keer gebruik een wereld van verschil.

  Sterkte!

  #10578204 Quote

  Is het geen schimmel?

  #10578207 Quote

  Billen bloot en laten luchten! Spelen op iets wat makkelijk uit te wassen is of weg te gooien. Heb je de matjes nog uit je kraampakket? Die zijn ideaal.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar
  #10578210 Quote

  Mij klinkt het ook alsof het een allergie kan zijn voor dat type luier, vooral die blaasjes klinken daarna. 

  Blote billetjes kan ook goed werken, maar ik heb het maar 1x ooit gedaan. Elke keer na een plasje onderlichaam schoonmaken, omdat de urine langs de beentjes loopt. Ik vond dit niet prettig.


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10578212 Quote

  Oh wat naar! Blaadjes + korstjes klinkt als een bacteriële infectie. Ik zou bij zo iets zeker niet met talkpoeder of maizena gaan experimenteren. Wordt afgeraden omdat je granulomen kunt krijgen, zeker als de huid open is. Als de huisarts er niet uitkomt moet je een doorverwijzing naar de dermatoloog/ kinderarts krijgen
  Blote billen is daarentegen wel een goed advies. Zo veel mogelijk laten luchten, geen luiers gebruiken en niet met billendoekjes afvegen maar met water (en daarna droog deppen met een hydrofiel). Succes!!!


  Plopsa
  Bijdrager
  #10578214 Quote

  Maizena. Echt fantastisch. Regelmatig verschonen met een dotje maizena. Ik raad het ouders ook aan op mn werk (kdv). Baad het niet dan schaadt het ook niet. Zoveel pijn is vreselijk voor jou kleintje!
  Sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct