Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Luieruitslag Totaal Wanhopig Help

 • Auteur
  Berichten

 • Jacqqyy
  Bijdrager
  #10054538

  Mijn kleine mannetje van 4 weken heeft al 2.5weken lang luieruitslag. In eerste instantie zelf proberen op te lossen door extra te verschonen, andere luiers te nemen, smeren met sudo en laten drogen aan de lucht.

  Vrijdag naar de HA geweest en die heeft zonder te kijken een anti-schimmelzalf gegeven want daar zou het aan liggen. Een week 2 maal daags smeren en daarna met zinkzalf en pas over 4 weken terug komen als het niet helpt.

  Maar nu wordt het met de dag erger. Dan kan het toch geen schimmel zijn en 4 weken wachten is toch echt te lang voor zo’n jonge baby? of ben ik nu een hysterische hormonale moeder?

  We hebben nu nog een keer gewisseld van luiermerk(pampers), laten minimaal 1 uur per dag de luier af en smeren met zinkzalf bij elke verschoonbeurt Naast de 2 x daags de anti-schimmelcreme. Gebruiken geen lotiondoekjes meer maar hydrofiele washandjes met warm water en maken het deppend schoon en droog.

  Wat kan ik in godsnaam nog meer doen?! Help!!


  Martina Spierts
  Bijdrager
  #10054548 Quote

  Ik zou Vk eens bellen omdat hij nog zo klein is.

  zelf gebruik ik bepanthen of oxioplastine en dat helpt bij ons prima.

   


  Marj1982
  Bijdrager
  #10054577 Quote

  Probeer eens maizena op de bips.

   


  MirandavK
  Bijdrager
  #10054581 Quote

  Hier werkte wisselen heel goed.

  de ene luier talkpoeder en ander bepanthen/kruidvat zinkzalf

   

  en een badje met een beetje bio oil


  CM –
  Bijdrager
  #10054604 Quote

  Ik zou meteen stoppen met de zalf van de dokter en ook alle andere zalfjes. Het is al beschadigd/open toch? Dus zou het echt even laten rusten, veel verschonen idd wat je al doe met washand of watten met warm water en flink meer dan 1 uur per dag de luier af. Best lastig maar dan de kachel maar wat hoger en leg hem op een dikke handdoek in de box voor de ongelukjes/zeiltje eronder.. het moet echt even de tijd krijgen om te rusten en helen.

  Als zijn huidje straks weer heel is, adviseer ik je deze doekjes:

   

  https://www.greenjump.nl/Product/Verschonen/Billendoekjes/Babydoekjes-zuiver-en-vrij-van-chemicalien/Aantal.540?gclid=EAIaIQobChMI36OfxbaF2QIVpp3tCh3JogHAEAQYAiABEgI5OfD_BwE

   

  Van waterwipes. Deze bevatten alleen maar water en een fruit extract en dus geen parfum e.d. 


  lies84
  Bijdrager
  #10054768 Quote

  Vooral geen sudocrem is mijn ervaring! Zitten ook nog geurstoffen in.

  Ik heb veel gehad aan deze pagina

  http://www.dr-jetskeultee.nl/productadvies-babyhuidverzorging/

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Nicole Visscher
  Bijdrager
  #10054786 Quote

  Vanuit het ziekenhuis kreeg ik bij de kapotte billen van mijn dochter de tip om schoon te maken met een zacht doekje gedoopt in de arachide olie (ik kreeg zo’n flesje mee destijds) dit werkte goed in combinatie met aan de lucht drogen op een matje in de box 

   

   


  HDK84
  Bijdrager
  #10054797 Quote

  Wat vervelend zeg! Ons zoontje heeft een hele lastige (eczeem) huid en ook wel luieruitslag, vooral als hij dunnere poep had. Wij gebruiken alle verzorgingsproducten van Zarqa, inclusief de baby billenspray. Werkt echt fantastisch! 


  HDK84
  Bijdrager
  #10054799 Quote

  En bij de antischimmelcreme (Miconazol denk ik?) zou ik stoppen bij zo’n jonkie als het geen duidelijk effect laat zien. Tenzij je duidelijke kringvormige rode afwijkingen op de huid ziet, dan kun je eventueel dun die antischimmelcreme aanbrengen, laten intrekken en dan zinkoxide eroverheen deppen dun. En dat dan volhouden tot 7-10 dagen na het volledig verdwijnen van de uitslag. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct