Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Luieruitslag

 • Auteur
  Berichten
 • #10488647

  Ons zoontje van 12 weken heeft sinds een week heel veel last van luieruitslag. Ik heb de indruk dat hij het sindsdien ook heel moeilijk heeft. Hij is huilerig, wil veel eten, slaapt slecht en kan soms krijsend wakker worden. Nu weet ik niet of dit door de luieruitslag kan komen. Iemand hier ook dezelfde ervaring mee?


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10488650 Quote

  Ik heb er geen ervaring mee. Maar misschien heb je iets aan de tip van de Weleda billen creme? Wij zijn in ieder geval fan! Wij zien echt wel verschil tussen wanneer we die of sudocreme gebruiken…. misschien dat het jouw kleintje ook wat sneller weer zachte billetjes geeft ☺️


  Yildizz
  Bijdrager
  #10488654 Quote

  Mijn zoon had ook een extreme luieruitslag, zijb huis was zelfs kapot. Ik gebruikte sudocrem en verschoonde hem toen vaker op een dag. Dit duurde toen 1-2 dagen toeb ging het gelukkig over.


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10488657 Quote

  Veel ervaring mee helaas. Door een heftige buikgriep had ons meisje enorme luieruitslag. Alle tips die wij kregen en die samen hielpen:

  – ipv billendoekjes te gebruiken je kleintje onder de lauwe kraan afspoelen na een vieze luier. Dat doet minder pijn.

  – goed afdrogen bij het verschonen

  – vaker verschonen

  – je kindje af en toe 10 minuten met blote billen laten liggen (even een hydrofiel eronder oid tegen ongelukjes)

  – check of het niet gaat om een schimmeltje, als dat wel zo is dan is er speciale zalf die overigens vrij verkrijgbaar is bij de apotheek

  – veel smeren met sudo (en evt anti-schimmel zalf)

  – gebruik luiers met zo min mogelijk toevoegingen qua parfum etc.

  Knuffel je kindje nog wat extra want het is zo zielig.😓

  succes, sterkte 😗

   

  #10488660 Quote

  Bepabthen wil ik er nog aan toevoegen. Bepanthen babyzalf. Is hier ook een uitkomst geweest. Dikke laag als de huid kapot is en anders dun laagje voor slapen gaan zwz.


  Lewis
  Bijdrager
  #10488662 Quote

  Hier een kindje dat erg gevoelig is en regelmatig rode en zelfs kapotte billen heeft. Nu 16 maanden en nog wel. Hier gaat het vaak samen met virusjes, erge vermoeidheid, ontwikkelingen of tandjes ofzo. Dat was dan vaak hetgene waar ze zich zo slecht van voelde. Dat ze duidelijk reageerde op de pijn aan haar billen, en gilde bij verschonen, kwam pas vanaf een maand of 10. Niet dat het daarvoor geen pijn deed. Maar ze voelde zich vaak rotter van wat de oorzaak was. 

  Weleda billenbalsem deed het bij ons helemaal niet goed. Sudocreme is dikker en bleef beter op de kapotte delen zitten. Echt heel duidelijk verschil in hoe snel ze er vanaf was. Vooraf was ik van mening geen sudocreme te willen, maar iets natuurlijkers te gebruiken. Toch werkt die het beste. Dr. Leenarts zelfs geprobeerd, maar nee. 

  Verder liever met water wassen dan wrijven met washanden of billendoekjes. Wij zetten haar twee keer per dag even in de gevulde douchebak (geen bad aanwezig). Even spoelen. 

  Als je bij luierverschoningen billendoekjes nodig hebt, gebruik die met enkel water. Geen lotiondoekjes ofzo, dat prikt. 

  Aan de droge lucht helen werkt goed, dus bloot die billen.

  Verder vaaaaaaaak verschonen en zeker direct als er poep in zit. Van poep wordt het heel snel weer erger. 

  Het gaat hier over zodra de oorzaak over is. Vaak binnen een dag of twee. Maar bij griepjes duurt het soms wel een week. En als het erg kapot is duurt het ook wel even voordat het weer helemaal geheeld is. 

  Als het echt niet beter wil worden, even bij de huisarts laten zien en vragen of het soms een schimmel is. Is hier niet geweest. In een heftige periode wel eens schimmelzalf geprobeerd, maar dat haalde niets uit. Dus dat hoeft zeker niet. Maar vragen kan geen kwaad.

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  Lewis
  Bijdrager
  #10488663 Quote

  Oh en inderdaad droog deppen met een hydrofiel voor je een nieuwe laag creme op smeert en een schone luier om doet. Zelfs na het schoonmaken met doekjes. Hoe droger de huid, hoe beter de creme hecht. En droge billen helen sneller.

  #10488935 Quote

  Hier ook ervaring met luieruitslag. Wij gebruiken altijd dr leenarts. Even goed insmeren en je ziet na een aantal uren al dat het een beetje opknapt.


  IdW
  Bijdrager
  #10488968 Quote

  Wij gebruiken zinkzalf van Dr Swaab. Echt tópspul! Was een tip van onze kraamhulp. Klein beetje doet echt al wonderen, gebruiken het alleen als ze echt rode billen heeft, anders bepanthen babyzalf.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct