Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Maagzuur

 • Auteur
  Berichten

 • Samara
  Bijdrager
  #10299805

  Hoi allemaal,

  Ik ben 31 maart uitgerekend. Sinds twee dagen heb ik zo’n erge last van maagzuur dat ik zelfs een naar gevoel in mijn oren, onder de jukbeenderen en bij mijn kaken voel. Tenminste ik vermoed dat het door het maagzuur komt. Het is echt een brandend gevoel. Iemand die dit herkent? Zo ja wat kun je er tegen doen? 


  Plopsa
  Bijdrager
  #10299811 Quote

  Van maagzuur had ik ook last. Ook al voelde ik het alleen in mijn maag/keel. Geen idee of het zo kan uitstralen.  Bij mij hielp het om na een maaltijd een eetlepel Griekse yoghurt te nemen

  #10299829 Quote

  Dat is zeker maagzuur. Heel naar als je het in je oren en kaken voelt, maar het hoort er in heftige gevallen bij. Ik heb zelf een slechtsluitende maagklep, dus buiten de zwangerschappen heb ik er al last van.

  Ik zou als ik jou was omeprazol vragen aan de huisarts. Dat mag je gewoon tijdens de zwangerschap en verlicht echt heel erg! Succes!


  Spatel
  Bijdrager
  #10299876 Quote

  Ik had ook veel last van maagzuur bij mij werkte rennies heel goed deze op advies van de verloskundige genomen. 


  Samara
  Bijdrager
  #10299925 Quote

  Dank je wel allemaal, al heel fijn om te horen dat het vaker voorkomt en dat het toch maagzuur is. Ik ga aan de Rennies en als dat niet helpt ga ik vragen naar sterkere hulpmiddelen. Dit is zo naar en dat heel de dag/nacht lang 😓


  Plopsa
  Bijdrager
  #10299928 Quote

  Mijn apotheker raadde af om rennies te gebruiken. Dat zou niet goed zijn voor de kleine. Volgens de rennie site kan het geen kwaad maar zou het toch nog even na vragen. Ik gebruikte op advies van de huisarts/apotheker molox maar toch…. De yoghurt hielp beter, haha

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Klaasjee
  Bijdrager
  #10299931 Quote

  Ik gebruikte zonodig omeprazol, maar als het zuur echt heel actief was gebruikte ik Rennies op advies van de huisarts. Dat werkte al heel snel verlichtend. Dat was voor mij effectiever dan omeprazol.


  Nodes
  Bijdrager
  #10299932 Quote

  Ik had aandelen bij rennies m’n vorige zwangerschap… Vanaf week 16 tot geboorte vreselijk last van gehad, alsof ik mezelf verdronk tot spugen aan toe.

  Wat hielp waren de rennies en verder vla, heel veel melk en af en toe een slokje cola. 

  Grappig hoe dat anders is bij iedereen want bij mij was yoghurt juist een trigger! Dus dat ook nog als tip, let op wat je eet. Suikers, yoghurt en sinasappel/mandarijn maakte het nog erger bij mij.

  Succes! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct