Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Maaien Met Armpjes

 • Auteur
  Berichten

 • Babybabybaby
  Bijdrager
  #10229616

  Ik baker mijn dochter van 4 maanden in, maar zij is hard bezig met het oefenen om zich om te rollen. Toch houdt ze zichzelf nog wakker doordat ze zo met haar armen ligt te zwaaien. Nu zag ik een slaapzak van fedde en kees (de bundi) waarbij de armen van de slaapzak zijn vast geritst aan het lijfje. Heeft iemand ervaring met deze slaapzakken? Ik heb zelf het idee dat ze alsnog met haar handen bij haar gezicht kan komen en gewoon de hele slaapzak omhoog zal tillen. 


  Liesle
  Bijdrager
  #10229629 Quote

  Wij hebben het zelf afgebouwd met de puckababy mini. Eerst voorzichtig met een vrije arm laten slapen, daarna langzaam met twee. Inmiddels is ons zoontje 6 maanden. Hij rolde met 5,5e maand en slaapt nu altijd op zijn buik. Het maaien met de armen is helemaal gestopt.

  Ik weet niet of de bundi veilig is met rollen… Zo klinkt het namelijk niet echt.


  Liesle
  Bijdrager
  #10229631 Quote

  Correctie, ik zie nu dat je de bundi ook stapsgewijs kunt afbouwen. Maar als je baby nu al echt begint te rollen zul je de armen daar ook vrijwel helemaal los moeten maken. Ik weet niet of er dan nog echt een voorkeur is boven het ene of het andere product. Misschien werkt het lakentje dan nog wel beter.


  Gebruiker VL
  Bijdrager
  #10229632 Quote

  Bij ons maaide ze ook met haar armen, maar dat gaat ook weer over. Ze moeten gewoon wennen, je kan nu wel fedde en kees aanschaffen maar ik denk dat het beter is om te oefenen om te slapen met armen los, want dit moet toch op een gegeven moment. Wij hebben eerst een slaapzak aangedaan met mouwen en dan de topjes ook dicht. Inmiddels kan ze gewoon zonder mouwen slapen.

  #10229691 Quote

  Onze dame was drama met ‘los’ slapen. Wij hebben de slaapzak en het lakentje aangeschaft van F&K toen ze 4,5-5 maanden was. Schot in de roos. Ze heeft er tot 7 maanden in geslapen met armpjes vast. Het lukte inderdaad wel om bij haar gezicht te komen, maar gaf genoeg weerstand om haar rust te geven. Omrollen kon ze niet doordat het lakentje ook nog eens lekker strak zat. En ik heb ff geprobeerd haar op de buik te leggen met de ritsjes nog dicht, en ze kon zich nog gewoon opduwen (net zoals ze nog bij haar gezicht kon) en terugrollen als ze wilde.

  Toen ze 7 maanden was, heeft ze een tijdje in een dikke slaapzak geslapen met het lakentje eroverheen. Hierdoor ook beperkte bewegingsvrijheid door de dikke mouwen.

  Inmiddels is ze bijna 11 maanden en kan ze zelfs zonder lakentje slapen. Ze zoekt nog wel weerstand op door als een bolletje in een hoekje van haar bed te gaan liggen.

  Ik kan je de producten van F&K alleen maar aanraden. Het was wel een flinke investering. Maar wij hadden weer een slapend kind.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen