Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Maaien Met De Armen Onrustige Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10296070

  Hallo,

  Ons zoontje is 10 weken oud en een wakkere/onrustige baby wat zich uit in overstrekken, maaien met de armen, moeite met in slaap vallen. Vanaf de eerste week slaapt hij, vooral overdag, weinig.

  We werken aan rust en regelmaat en ‘s avonds naar bed gaan gaat beter. Hij slaapt dan van +/- 20:00 (duurt gemiddeld 30-60 minuten voor hij in slaap valt) tot 24:00-01:00u, dat is opzich netjes, maar later in de nacht meld hij zich nog enkele keren. Hij krijgt 6 voedingen per dag, waarvan 2 ‘s nachts (150 ml + 5 maatjes per keer, weegt ongeveer 5300 gram).

  Tegen de onrust doen we al enkele zaken:

  - inbakeren in de puckababy 

  - we zijn enkele keren bij de osteopaat geweest, dit mag vooralsnog niet baten

  - niet te veel ondernemen of niet meerdere dingen op één dag

   

  Ik vroeg me af of iemand ervaring heeft met fysiotherapie bij baby’s? Zijn armbewegingen lijken soms ongecontroleerd en daarmee lijkt hij niet te kunnen toegeven aan de slaap of weer snel uit zijn slaapje te komen.

   

  Iemand ervaringen of andere tips? Alvast bedankt!

   

   

   


  Rcl
  Bijdrager
  #10296098 Quote

  Mijn baby is ook veel wakker overdag maar niet verdrietig huilerig hangerig en dan laat ik het ook, as  naar bed moet is die onrustig wat wij doen lekker warm badje doen fles en bed leggen dat gaat super dan slaapt die 4 uur achter elkaar voor de volgende fles voor zijn armpjes drukken we die met ons handen bij hem en rustig zeggen lekker slapen komt goed en rustig diep mee ademen met hem dat werkt. 

  Wij liggen er ook even bij en dat werkt ook zo dra ik merk hij beweegt en word wakker staan we bij hem bedje en houden we zijn handjes tegen zijn lichaam en vrijen we over zijn voorhoofd je en zijn ogen dat die ze dicht houd dat gaat ook goed 


  JannekeN
  Bijdrager
  #10296099 Quote

  Het is heel herkenbaar! Onze zoon is alleen 7 weken. Hij drinkt hetzelfde, alleen krijgt snachts maar 1 fles meer. En 5 overdag. Dit gaat wel goed. Maar hij heeft er bij ons vooral baat bij om hem dicht tegen je aan te houden en zo in slaap te vallen. Kan soms lang duren, voordat hij diep slaapt, maar hij heeft veel behoefte aan geborgenheid. Bij ons komt het door zorgen en een sterfgeval in de kraamweek. Eerst werd hij ongelukkig van inbakeren. De laatste dagen gaat dat wel weer. Want hij maakte zichzelf steeds wakker met zn handjes! 

  Succes ermee!


  Majom
  Bijdrager
  #10296116 Quote

  Dat klinkt herkenbaar. Is hij ook huilerig en wel moe? Bij ons was het ook overstrekken, verkrampt liggen, weinig slaap/wel moe, ook maaien met zn armen. We gingen naar een manuele en fysiotherapeut. Dat heeft ons wel iets geholpen.

  Maar bij ons bleek na 10 weken dat hij kma (koemelkeiwitallergie) heeft. Heb je daar al een aan gedacht of naar gekeken? Bij ons maakte het starten met Pepti een wereld van  verschil. Na 2 dagen al wat verbetering en dat zette de week/weken daarna alleen maar door. Van met moeite 1,5 uur bij elkaar sprokkelen van 10 min slaapjes, naar slaapjes van minstens 45 min tot 1,5 a 2 uur per slaapje. 

  #10296151 Quote

  Hij is inderdaad huilerig maar wel moe. 

  Was het een gecombineerde therapeut zowel fysio als manueel? Wat doen zij precies als ik vragen mag?

  Bij ons zoontje is ook KMA geconstateerd en hij krijgt ook de pepti sinds 1,5 week en daarnaast omeprazol tegen de verborgen reflux. Er is ietwat verbetering sindsdien, maar overdag helaas nog veel onrust en niet kunnen toegeven aan zijn slaap lijkt wel.


  Appeltje’
  Bijdrager
  #10296173 Quote

  Heel herkenbaar. Mijn dochter was kon erg onrustig, eigenlijk meteen na de geboorte. We zijn eerst naar de osteopaat geweest, met weinig resultaat. Omdat ze een voorkeurshouding en afplatting aan het hoofdje had zijn we bij een kinderfysio terecht gekomen. Dit werd door de kinderarts in het ziekenhuis ook geadviseerd. Daar kregen we veel fijne tips tegen de onrust. Daarnaast zijn is we een aantal keren bij een manuele fysiotherapeut geweest omdat haar bekken scheef stonden en haar nekje vast zaten. Dit is een aantal keer gekraakt, met meteen resultaat. Nog tijdens de behandeling zag ik ze rustiger worden! Al met al heeft de fysio hier heel veel geholpen. Ze is nu 6 maanden en nog steeds hevig. Maar ze kan nu wel prima in slaap vallen zonder ingebakerd te slapen. Ik zou opzoek gaan naar we fysio in de buurt. Bij ons kwamen ze ook aan huis, wel een verwijzing van het consultatiebureau nodig. Misschien heb je er iets aan!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Majom
  Bijdrager
  #10296174 Quote

  Natuurlijk mag je dat vragen. Wij zagen trouwens de eerste verbetering na 2 dagen maar met de weken werd het steeds beter, ik hoop dat dat ook voor jullie zo gaat zijn.

  Wij gaan naar een praktijk die in baby’s en kinderen gespecialiseerd zijn. Daar zit fysio en manuele therapie. De manuele therapeut masseerd hem zachtjes omdat zn nek en heupen vast zaten. Ik was daar eeret wel een beetje bang voor maar ze deed echt heel voorzichtig en liet dat mij ook voelen. We zijn een keer of 6 geweest denk ik. Dit was ook vanwege de zware bevalling. Hij is uiteindelijk met 4x trekken met vacuümpomp en vastzitten daarna met schouder en heup geboren.

  De fysio hadden we om te helpen met houdingen voor de onrust en ze hielp gelijk bij de matige afplatting van zn hoofdje. 

  #10296175 Quote

  Heel herkenbaar . Hier ook een meisje waarbij veel onrust was.  Nu merken we get nog steeds maar minder ook manueel geweest op het hoogtepunt van onrust bleek ze ook veel honger te hebben toen meer in de fles gedaan rn sindsdien is de onrust een stuk minder en is ze veel meer tevreden. 

  #10296176 Quote

  Heel herkenbaar . Hier ook een meisje waarbij veel onrust was.  Nu merken we get nog steeds maar minder ook manueel geweest op het hoogtepunt van onrust bleek ze ook veel honger te hebben toen meer in de fles gedaan rn sindsdien is de onrust een stuk minder en is ze veel meer tevreden. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct