Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mama of papa zeggen

 • Auteur
  Berichten

 • MommyofT
  Bijdrager
  #10191948

  Goedemorgen,

  Mijn zoontje is inmiddels 9 maanden en zegt nog geen mama of papa. Hij brabbelt wel en zegt vaak tet


  MommyofT
  Bijdrager
  #10191949 Quote

  Goedemorgen,

  Mijn zoontje is inmiddels 9 maanden en zegt nog geen mama of papa. Hij brabbelt wel en zegt vaak tete dat betekend in mijn taal flesje.

  Herkend iemand zicht hierin? Ik herhaal en herhaal het steeds, maar het lijkt wel alsof hij het gewoon niet wilt zeggen.

  Groetjes, 

  Mom of T


  Ariel1990
  Bijdrager
  #10191954 Quote

  Ieder kind zn eigen tempo met 9 maanden is tet zo gek nog niet 😉


  Lalana
  Bijdrager
  #10191958 Quote

  Waarom denk je dat hij dat al moet kunnen? Mijn zoontje van 10 maanden zegt t ook nog niet hoor. Die is druk bezig met optrekken en staan. Je kunt niet alles tegelijk leren 😉


  G-G
  Bijdrager
  #10191968 Quote

  Wellicht legt je er te veel druk op. Er zijn maar weinig baby’s van 9 maanden die bewust pappa en mamma zeggen. Het is vaak meer gebrabbel. Vanaf de leeftijd van 1 jaar gaan ze je pas echt bewust pappa of mamma noemen. 

  Maar goed, dat merk ik vaak dat moeders hun kinderen gaan vergelijken met elkaar. De een kan al met 10 maanden lopen, het andere kind met 1 jaar en 3 maanden. Vrouwen maken elkaar onnodig onzeker. Ieder kind z’n eigen tempo. 

   


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10191973 Quote

  Mijn dochtertje van 10 maanden zegt ook nog niets behalve gebrabbel. Mijn zoontje was geloof ik 17 maanden voor hij bewust woordjes begon te maken.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10191975 Quote

  Hier zei zoon met 9 maanden alleen nog gericht ‘lamp’. Rond het 1e jaar kwamen er wat gerichte woorden / geluiden bij. Nu met 15 maand zegt hij wel mamma maar naar vrijwel iedereen. Wel veel gerichte dierengeluiden. Komt allemaal vanzelf! 


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10192001 Quote

  Dat komt idd wel als hij 1 jaar is, veel eerder hoef je dit nog niet te verwachten hoor.. niks geks!


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10192008 Quote

  Mijn dochter zei met 10 maanden al wel: Boe tegen een koe en Beh tegen een schaap. Papa/mama zei ze met 11 maanden. Hier was ze wel snel in. Nu is ze 18 maanden en kletst ze al erg goed. Maar ze loopt pas sinds 2 weken, dus daar is ze weer langzaam in. Zo is elk kind anders, maar ze komen er allemaal wel op hun eigen tempo! De één loopt eerder, de ander praat eerder.. ze kunnen niet alles tegelijk!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct