Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Manier gezocht om zoonlief te laten weten dat ie grote broer wordt

 • Auteur
  Berichten

 • MommyPris
  Bijdrager
  #10419108

  Hoi

  Ik ben vandaag als het goed is 4 weken en 5 dagen zwanger. Zoonlief van 6 weet nog van niks. Wie weet een leuk idee om het aan hem te vertellen.

  #10419131 Quote

  Het boek ik wordt grote broer met zijn naam?
  Knuffel met de tekst: voor mijn grote broer.
  Er zijn heel veel manieren om het te vertellen


  Dootje
  Bijdrager
  #10419153 Quote

  Voorop gesteld zou ik nog even wachten om het hem te vertellen.

  Misschien een leuk verhaaltje met zijn naam erin?


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10419215 Quote

  Ik zou ook even wachten tot de eerste echo, want 9 maanden duren vreselijk lang voor een kind. Na de eerste 8 of 12 weken duurt het ‘nog maar’ 6/7 maanden en dat is echt al lang genoeg voor een kind. En na die termijn is de kans op een miskraam ook zo goed als weg, dus maak je het wat ‘zekerder’ voor jr kind.

  Een vriendin van me was zwanger, had het direct aan iedereen verteld en ook aan haar dochter van 4.5 jaar. Maar het liep helaas uit op een miskraam bij 7 weken. Haar dochter snapte er niks van en vraagt nog steeds wanneer de baby nou geboren wordt. Het is erg moeilijk. Beter had dat meisje niks kunnen weten, ze is nog zo klein en nu is ze helemaal verward.

  Je hebt genoeg leuke boeken voor verschillende leeftijden waarin geschreven wordt over de komst van een broertje of zusje. Of maak een taart met roze en blauwe muisjes!

  #10419285 Quote

  Allereerst: proficiat! ❤️
  Tshirts met ‘grote broer’ vind ik een beetje afgezaagd worden…ik zoek liever unieke manieren 🥰 Je kunt tegen die tijd dat je het wilt vertellen zeggen dat je een cadeau hebt voor hem. En dan geef je hem een speeltje dat overduidelijk voor babys is. En na die lachwekkende verwarring afwachten wat hij zegt, dan kun je daarop inspelen met: ‘verassing’ als hij het meteen doorheeft. of ‘je kunt er pas over 7 maanden echt wat mee als je broertje of zusje er is’ als er nog een uitleg nodig lijkt. Hopelijk kun je het ook stiekem filmen ☺️ succes 🍀🍀


  MommyPris
  Bijdrager
  #10419311 Quote

  Dank jullie wel voor jullie reacties. Ik wilde sowieso nog even wachten om het te vertellen.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10419351 Quote

  Hier een tip wanneer je het geslacht zou willen weten. Een helium ballon met blauwe of roze snippers erin. Zou je zoontje waarschijnlijk ook heel mooi vinden 😄

  #10419356 Quote

  Mijn vriend heeft twee kinderen van 7 en 9. Wij hebben bij de termijnecho (eerste kindje van ons samen) een filmpje gemaakt. Dit vervolgens op tv afgespeeld voor ze. Vonden ze heel leuk om te zien.


  Zwindo
  Bijdrager
  #10419459 Quote

  Je zou ook iets kunnen doen in de vorm van een activiteit. Bijvoorbeeld een schattenjacht speurtocht met op het eind een kistje met bijvoorbeeld een shirtje met grote broer of balonnen of een cupcake die het geslacht verklappen. Zelf nog geen kinderen hoor, maar zou dit zelf een leuke manier vinden om het te doen. En natuurlijk leuk om op te nemen voor later om ook de reactie terug te zien of aan het broertje/zusje te laten zien.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct