Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

manuele placentaverwijdering

 • Auteur
  Berichten

 • SanneAB
  Bijdrager
  #10428671

  Ik heb een manuele placentaverwijdering gehad. Ik lees niks over het herstel hiervan op internet. Er is me alleen vanuit mijn kraamtijd duidelijk gemaakt niet te gaan tillen, aan de bel trekken als ik koorts krijg. Ik heb geen koorts. Ik ben nu 5 weken verder nog steeds last van mijn buik als er druk op komt. Ik kan mijn zoontje bv. Niet op mijn buik dragen in een draagzak en ook het voeden doet soms zeer omdat hij dan tegen mijn buik komt. Ik zie soms bulten om hoog komen langs mijn navel als ik op me rug lig in bed. Wie heeft dit nog meer of weet of dit geen kwaad kan..

   

  #10428675 Quote

  Ik denk dat je een diastase hebt. Heeft verder niets met de manuele placenta te maken


  StephW
  Bijdrager
  #10428677 Quote

  Ik weet niks van de rest wat je schrijft, maar dat rond je navel is normaal (als je recent bent bevallen), omdat je buikspieren nog moeten sluiten. Je hebt nu dan nog een diastase. Pas als je buikspieren weer gesloten zijn mag je de rechte buikspieren weer gaan trainen. Dat het rond je navel omhoog komt, wijst erop dat je spieren nog niet gesloten zijn. Wat betreft de verwijdering van de placenta is t miss slim om even met de verloskundige te overleggen?


  Dpl
  Bijdrager
  #10428722 Quote

  Heb je niet binnenkort weer een afspraak bij de gynaecoloog? Zo niet, laat daar op korte termijn een afspraak inplannen. Die kan het beste met je meedenken of dit normaal is of dat er iets aan de hand is waarvoor nog behandeling nodig is. 


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10428724 Quote

  Ik heb ook een manuele placenta verwijdering gehad en daar geen last van gehad.

  Ik denk zoals hier boven gezegt is je bent pas 5 weken geleden bevallen. Het is logisch dat alles nog wat zeer kan doen of beurs is  en je buikspieren nkg moeten sluiten .

  Ik zou bij twijfel even de vk of de dokter bellen  die kunne je misschien ook wat gerust stellen 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct