Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Marokkaans Geboortefeest

 • Auteur
  Berichten

 • Mama van J en M
  Bijdrager
  #10130684

  Ik ben door onze Marokkaanse buurvrouw uitgenodigd voor het geboortefeest voor haar dochter. Zij heeft mij wel al verteld dat het ‘ladies only’ is en dat er veel eten zal zijn. Maar wat kan ik verder verwachten?

  Moet ik heel netjes gekleed of kan ik gewoon iets leuks aan doen? En wat is gebruikelijk qua cadeaus? Moet ik alleen wat voor haar dochter halen of ook wat voor mijn buurvrouw zelf? En aan wat voor cadeaus moet ik dan denken?

  Zij zijn zelf best wel traditioneel. Vieren geen verjaardagen en komen ook niet naar verjaardagen. Hun andere dochters krijgen alleen met het suikerfeest en offerfeest cadeaus, ze zijn zelfs verbaasd als je op hun eigen verjaardag een cadeautje geeft. 


  kaasje
  Bijdrager
  #10131423 Quote

  Hoi hoi, ik herken je verwarring haha als ik het zo kan noemen. Het is niet echt iets van de cultuur wat ze doen maar meer islamitisch. Ben zelf bekeerd en met een marokkaan getrouwd;) het feest waar je voor uitgenodigd bent kan 2 kanten op gaan.. 1 naar de marokkaanse kant.. met een zaal en mooie dure jurken en super veel eten en muziek.. of 2 gewoon lekker thuis of kan ook in een zaal met alleen familie en vrienden lekker veel eten en allemaal gezellig kletsen.. misschien moet je even aan haar vragen of het echt groot is etc. Je kan ook aan haar vragen wat je aan moet doen. Maar 1 tip! Ookal ben je zelf geen moslim of wel of maakt niet uit waar je voor kiest.. ben jezelf! Trek aan wat jij leuk vind. Als ze oprechte mensen zijn boeit hun dat ook niet… en denk dat ze dat zeker wel zijn.. anders nodigen ze je niet uit;) ben zelf nederlands en heb laatst mijn trouwetentje achter de rug. Mijn vader bij de mannen en me moeder oma en zussen bij de vrouwen. We hielden het heel klein gezellig thuis. Sommige deden wel een simpele lange jurk en en mijn familie lekker hunzelf! Kwa cadeautjes moet je gewoon hetzelfde doen als bij andere geboorte feesten. Gewoon iets voor de baby en hoeft niet iets voor de moeder, hoop je geholpen te kunnen hebben haha!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct