Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Matras passend maken

 • Auteur
  Berichten

 • Lisettexxx
  Bijdrager
  #10237955

  We hebben een mooie oude wieg gekocht voor naast het bed de eerste weken. Alleen het matras is 5cm kleiner dan de wieg. Ik weet dat zo’n groot gat niet veilig is. Heeft iemand ervaring/tips hoe we dit kunnen oplossen? We zitten eraan te denken een deken op te rollen en die in het gat te leggen of een passend stuk schuim op de plek te leggen. En dan gewoon het bed daarover heen opmaken. Zou dat veilig genoeg zijn? Op zich ligt de baby toch ook niet op het hele matras maar alleen op een klein deel ervan? 


  DMP
  Bijdrager
  #10237957 Quote

  Ik had precies het zelfde probleem bij onze wieg. Ben naar de stoffenwinkel gegaan en heb een stukje schuimrubber op maat laten zagen. Molton + hoeslakentje erover heen en het zag er keurig uit. De baby neemt misschien (uiteindelijk) 70% van de wieg in dus zorgde altijd dat het stukje wat we hebben bij laten maken aan de bovenkant lag. 


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10237966 Quote

  Ik had precies hetzelfde. Ik heb helemaal onderin bij het voeteneind een opgerolde handdoek liggen. Mijn oudste dochter heeft zo 5 maanden in de wieg geslapen, ging prima en is nooit onveilig geweest. 

  4 Weken terug opnieuw een dochter gekregen, zij slaapt er nu ook in met een handdoek bij het voeteneind. Gaat prima!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct