Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Maxicosi deken

 • Auteur
  Berichten

 • Tesca
  Bijdrager
  #10243519

  hoi allemaal! 

   

  Ik ben eind oktober uitgerekend en heb bijna alles lekker klaar. Ik heb alleen nog geen aparte maxicosi deken, heb wel genoeg dekentjes voor wiegje/ledikantje en zelf een soort trappelzak gebreid.

  ik vroeg me af, is met een herfstbaby het een toegevoegde waarde een aparte deken voor de maxicosi te hebben? En wil je er dan een met gaatjes voor de gordeltjes en blijft die dan ook in de maxicosi of haal je die steeds los. Of is een gewone deken of wikkeldoek handiger (maar krijg je dan die gordeltjes tussen de beentjes nogwel dicht)?


  StephW
  Bijdrager
  #10243520 Quote

  Tsja ik had zon voetenzak met gaten bij de rug en tussen de benen, voor mn nov baby. Veel gebruikt! Een deken kan ook, maar een voetenzak heeft ook zon lekkere zachte achterkant waarop ze dan liggen. Een must is het niet, want een jasje en deken kan ook, maar ik vond het zelf wel fijn!


  Tesca
  Bijdrager
  #10243522 Quote

  Tsja ik had zon voetenzak met gaten bij de rug en tussen de benen, voor mn nov baby. Veel gebruikt! Een deken kan ook, maar een voetenzak heeft ook zon lekkere zachte achterkant waarop ze dan liggen. Een must is het niet, want een jasje en deken kan ook, maar ik vond het zelf wel fijn!

  Ok en dat is dus geen mega gedoe om elke keer die gordeltjes door die gaten te frommelen, want je haalt de deken er dan ook steeds uit denk ik? 


  Mammaloetje
  Bijdrager
  #10243524 Quote

  Puckababy gogo is ook fijn

  #10243540 Quote

  ik had zo’n voetenzak van maxicosi. die kan je helemaal rondom dicht ritsen en zelfs zijn hoofdje beschermen tegen de kou.

  deze doe je eenmalig door de gordels en kan je lang gebruiken. 

  ik deed onze zoon dan geen (dikke) jas aan. sowieso in de auto geen jas omdat de gordels dan losser zitten dan de bedoeling is.

   

   


  Klijn
  Bijdrager
  #10243548 Quote

  Als je een voetenzak hebt met gaten voor de gordeltjes, zou ik hem er (meestal) in laten zitten, dus niet elke keer gepruts om de boel op zn plek te krijgen. Wij hadden alleen gewone wiegendekentjes (geboren begin maart, dus vroege lente) en daar ook prima tevreden mee. Kindje met een lekkere warme trui/jasje in de maxi cosi en daarna lekker instoppen met een dubbelgevouwen dekentje.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  StephW
  Bijdrager
  #10243556 Quote

  Ik liet hem zitten hoor! Gedoe anders idd! Maar een deken kan idd ook. Mijn dochter vond de reiswieg van de kjnderwagen vreselijk, dus ik wandelde vaak met haar (hond uitlaten) in de maxicosi en dan was die voetenzak zo fijn, want dan werd ze omringd door wollige stof. 


  Eefje-
  Bijdrager
  #10243557 Quote

  Eerder nooit zo over nagedacht eigenlijk.. Volgens mij deed ik gewoon een los dekentje over de kids heen terwijl ze al in de maxi cosi in de riempjes zaten. Het was toch alleen van en naar de auto lopen en in de auto ook gauw genoeg warm. Heb ze nooit helemaal extra ingepakt in nog een extra deken of zak. Denk dat ik dat nu ook niet doe. Maar misschien toch handig?


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10243560 Quote

  Mijn dochter is ook in oktober geboren, 2 jaar terug. Ik had een voetenzak van ukje.nl gekocht (aanrader, super leuke printjes!!) En ik heb er heeeel veel plezier van gehad. De voetenzak laat je er gewoon in zitten, waarom zou je die er steeds uit halen? De zak is zo lekker warm dat je verder geen dekens nodig hebt. Alkeen een los dekentje is heel irritant, die schoppen ze steeds af en in de winter is dat niet handig .

  Mijn tweede kindje is nu 6 weken oud en ik heb de voetenzak juist gisteren weer van zolder gehaald. Heerlijk warm nu het weer kouder wordt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct