Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mediche indicatie keizersnede

 • Auteur
  Berichten
 • #10276725

  Hey hoi,

  Hier een mama van een dochter (bijna 1) met een grote wens voor een tweede kindje. Het voelt nu niet compleet… Toch grote twijfels, omdat de eerste zwangerschap zwaar was en vol complicaties (ook tijdens bevalling en erna). Het heeft lang geduurd dat ik daar weer een beetje bovenop was.  Een nare ervaring die ik niet graag herhaal. Een tweede kindje is dan ook lange tijd een grote NEE geweest. 

  Nu het beter gaat, begint het toch weer te kriebelen. Ik had bij mijn eerste een medische indicatie voor een keizersnede moeten krijgen. Mijn lichaam is niet in staat om een natuurlijke bevalling te verwerken (vanwege diverse lichamelijke klachten). Helaas vond het ziekenhuis dat dit niet nodig was en moest ik geheel tegen mijn intuitie in op de gewone manier bevallen. Je begrijpt, dat was dus geen succes. Ik probeer nu een weg te vinden dat ik deze indicatie wel krijg. Heb op advies van psycholoog en huisarts een verwijzing naar de popoli gekregen. Ik weet niet zeker op dit de juiste plek is. Zijn er vrouwen die dit ook hebben meegemaakt. Wie bepaalt nu uiteindelijk hoe je ‘moet’ bevallen? 

   


  BenB
  Bijdrager
  #10276732 Quote

  Ik denk eerlijk gezegd dat de POP je daar niet bij kan helpen. Ik weet niet welke lichamelijke klachten je hebt, maar ik zou het via de specialist spelen die je klachten normaal gesproken behandeld. Die laten overleggen met de gyn. Veel succes!

  #10276755 Quote

  Ik slik ook medicatie, dus helemaal voor niks ga ik niet naar de poppoli… Ik heb al jaren geen behandelende specialist meer @uitbehandeld en zoek het maar uit. Dus dat gaat niet werken. 


  Mamariëlle
  Bijdrager
  #10276777 Quote

  Heb je geen indicatie omdat je vorige bevalling niet goed ging? Kan je deze nu niet krijgen als je informeert bij het ziekenhuis waar je toen bevallen bent? Ik weet niet hoe je bevalling afgelopen is, maar als deze toen met een keizersnede is afgelopen moet je een indicatie kunnen krijgen… 


  Passie
  Bijdrager
  #10276784 Quote

  Ik zou inderdaad via de huisarts/verloskundige een doorverwijzing vragen naar het ziekenhuis omdat zover ik weet een keizersnede bij de 1e bevalling een indicatie is om de 2e keer ook een keizersnede te kunnen bespreken. 

  #10276792 Quote

  De eerste was geen keizersnede en had dat achteraf gezien wel moeten zijn. We zijn inmiddels verhuisd. Nieuw ziekenhuis. Ik wacht de poppoli wel af. Daar zit ook een gynaceloog bij. Zij weten vast wel de weg… 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10277059 Quote

  Ik heb vragenlijsten voor de poppoli ontvangen en zie dat ik hier idd niet op mijn plek ben. Terug naar de huisarts…. 


  Lautje
  Bijdrager
  #10277164 Quote

  Wie heeft toen gezegt dat je geen natuurlijke bevalling aan kon? 

  Neem aan dat een gynaecoloog heel goed weet wat wel en niet kan. 

  Ben je niet bang om te bevallen , want daar is een pop poli toch ook voor ? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct