Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Medische kennis

 • Auteur
  Berichten
 • #10472617

  Zijn er hier dames die een beetje kennis hebben over medicijnen? En dan bedoel ik gewoon de combinatiepil?

  #10472637 Quote

  Wat wil je weten?

  #10472670 Quote

  Hoe kan het dat als ik.yewoon netjes de pil slik iedere avond. Toch 2 x in dezelfde maand een positieve ovulatietest heb? Je mag die hormonen toch zwz niet aanmaken? Heb ook gewoon hoofdpijn en de krampjes die erbij horen en dus deed ik nog testje en was die weer positief. Wel ben ik 6 maanden geleden nog bevallen. En zwanger ben ik nu niet. Weet dat stom is om te testen maar ze zouden zwz negatief moeten uitvallen toch? Toen ik ha belde zei die alleen ma dat nergens op sloeg dat ik deed testten maar dat was mijn vraag niet snap je. Volgens mij mag ik die hormonen niet eens aanmaken


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10472674 Quote

  Een ovulatietest reageert niet specifiek op 1 soort hormoon, het reageert op de toename van alle hormonen. Omdat rond je eisprong alleen je LH stijgt reageert de test op dat moment op dat hormoon. Maar als je bijvoorbeeld zwanger bent zie je dat ook op een ovulatietest. 

  In de combinatiepil zitten veel hormonen, ik denk dat de ovulatietest die bij jou ziet en dat het verder niks met een echte eisprong te maken heeft. Steekjes en krampjes had ik ook altijd tussendoor bij het slikken van de pil.

  #10472678 Quote

  Oke. Ja ik herken het niet van de eerste 15 jaar pil gebruik namelijk. Pas sinds de zwangerschap eigelijk. Maar dat zou goed kunnen natuurlijk


  CoVo
  Bijdrager
  #10472694 Quote

  Ditzelfde antwoord had de huisarts vorige maand toch ook gegeven? Dat er in de pil diverse hormonen aanwezig zijn waardoor de test positief kan uitslaan? Toen had je ook getest, en ook positief. Ik herinner me een aantal andere posts hierover van je.

  Als het je medisch interesseert (wat ik overigens wel begrijp), en het antwoord van de HA vertrouw je niet helemaal, denk ik niet dat je hier een antwoord gaat vinden wat je geruststelt.

  Misschien met de gynaecoloog bespreken? Of een andere huisarts? Iemand zal hier wel kennis van hebben toch?

  Anders blijf je er onzeker over?

  #10472711 Quote

  Covo: een reactie waar ik dus niks mee kan

  De ha vondt alleen dat het nergens op sloeg waarom ik testen deed terwijl aan pil was. In de bijsluiter die ik als eerste heb gelezen stond ook dat het niet zo mogen kunnen namelijk.

  Eindconclusie: het hoort er gewoon bij dus


  CoVo
  Bijdrager
  #10472731 Quote

  Succes ermee meid 👍

  #10472972 Quote

  Pannenkoekplantje: wat denk jij?
  Zo laten of toch aan ha vragen voor iets anders?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct