Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Meedoen aan onderzoek: borstvoeding en allergie

 • Auteur
  Berichten

 • MingYang
  Bijdrager
  #10189551

  OLVG (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis) te Amsterdam, afdeling Kinderallergologie, zoekt zwangere vrouwen met een allergie die borstvoeding willen gaan geven, voor deelname aan de SYNBIO-BREAST studie.

   

  Met de Synbio-Breast studie willen we de relatie onderzoeken tussen de voeding van moeder en de samenstelling van haar borstvoeding.  Ook willen wij onderzoeken wat de invloed hiervan is op de darmflora van haar kind. De samenstelling van de darmflora van het kind is belangrijk voor een goede ontwikkeling van het immuunsysteem. Het uiteindelijke doel is om te achterhalen of de voeding  van moeder het ontwikkelen van een allergie bij het kind kan helpen voorkomen. We weten dat sommige stoffen in de borstvoeding beschermend werken tegen het krijgen van allergieën, maar we weten nog niet hoe we de hoeveelheid van deze stoffen in de moedermelk kunnen beïnvloeden. Dit willen we onderzoeken met de Synbio-Breast studie.

   

  Omdat het een studie is naar de invloed van borstvoeding op de darmflora van het kind, hebben we een aantal voorwaarden opgesteld voor deelname aan de studie. Zo mag er geen kunstvoeding worden gegeven in de eerste 4 weken na de bevalling (één enkel flesje is niet erg, maar meer dan dat mag helaas niet) en mogen moeder of kind geen antibiotica (of probiotica) gebruiken. Beide hebben namelijk effect op de darmflora van het kind.

   

   

  Wij zoeken:

   

  Zwangere vrouwen met een allergie (bijvoorbeeld hooikoorts, astma, voedselallergie, eczeem, huisstof- of dierenallergie), die borstvoeding willen gaan geven en geen probiotica gebruiken en geen antibiotica hebben gebruikt in de laatste 6 maanden van de zwangerschap.

   

   

  Wat vragen we van de deelnemende vrouwen:

   

  We vragen u om drie dagen na de bevalling een kleine hoeveelheid (10ml) borstvoeding, een klein beetje speeksel en ontlasting van zowel moeder als kind te verzamelen. Vier weken na de geboorte van uw kind vragen we u dit opnieuw te doen. Wij vragen dan ook om een 3-daags voedseldagboek in te vullen (u hoeft uw dieet hier niet voor aan te passen).

   

  Alle  materiaal wordt door ons bij u opgehaald.

   

   

  Wilt u meedoen?

   

  U kunt dan mailen naar m.yang@olvg.nl of secretariaat@olvg.nl. met uw naam en tel. Nr.

   

  Wij nemen dan contact met u op en u ontvangt dan meer informatie.

   

   

  Hartelijk dank!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct