Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Meegroeibed Of Groot Bed

 • Auteur
  Berichten
 • #10569353

  Onze dochter van 2 gaat naar de vakantie naar een nieuwe kamer. Wat is jullie tip? Meegroeibed of gelijk groot bed?

  Ze slaapt nu in ledikant waar de zijkant uit is dus ze zelf in/uit bed kan


  CynthiaB
  Bijdrager
  #10569356 Quote

  Wij hebben gelijk een groot bed gedaan, wel met een val hekje omdat de 1 persoonsbedden net wat hoger zijn dan de meegroeibedden. Wij vonden het fijner om 1x een goed bed te kopen dan over een paar jaar weer een ander bed te moeten kopen.

  #10569360 Quote

  Wij hebben ons meisje met 1 jaar en 8 maanden in een groot bed met valhekje gelegd. Zo kon zij een half jaar wennen voordat haar zusje geboren werd. 


  Lsh
  Bijdrager
  #10569363 Quote

  Wij hebben onze dochter met 2 jaar en 3 maanden in een groot bed gelegd. Ze is er in 2 maanden tijd maar 1 keer uitgevallen. Maar dan hebben wij wel een kind die het liefst helemaal in het hoekje in bed ligt en erg stil ligt.


  Tesssa
  Bijdrager
  #10569368 Quote

  Onze (grote) dochter, paste met 2 jaar niet meer in een ledikant. Van vrienden hadden we een meegroeibed van de ikea gekregen. Werkte prima en nooit uitgevallen. Maar als we ergens anders waren sliep ze gewoon in een groot bed en inmiddels slaapt ze in een stapelbed (net 3 jaar). Ik dacht dat een meegroeibed ideaal was, maar bed eerlijk gezegd blij dat we er eentje gekregen hadden en niet zelf gekocht. Een groot bed (met hekje voor in het begin) werkt prima en dan heb je direct een goed bed. Die meegroeibedden kan je tot een groot bed maken, maar het matras is toch wel echt dun en bedje is laag. Dus als ze wat groter zijn ga je waarschijnlijk toch een ‘normaal bed’ kopen..

  Succes met je keuze! 


  Taps
  Bijdrager
  #10569404 Quote

  Wij zijn voor een peuterbed gegaan. Vond haar zo klein in een groot bed! Ze is nu bijna 4 jaar en past er nog prima in. Met een jaartje krijgt ze een groot bed en dan kan dit bed weer door voor der broertje. Vond het zelf wel een fijne tussenstap.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar
  #10569416 Quote

  Toen ons zoontie 2 werd hebben we een 1 persoonsbed gekocht met valhekje. Geen peuterbed gehad. Ook niet gemist. We hebben hem wel nog een tijdje een dunne slaapzak aangegeven omdat hij steeds onder het dekbed vandaan kroop. En anders kwam hij steeds steenkoud bij ons. Toen hij wat meer onder zijn deken bleef en geleerd had dat hij zelf het deken kon pakken hebben we zijn slaapzak weggelaten

  #10569910 Quote

  Mijn zoontje heeft maar kort in zijn peuterbed gelegen. Een krap jaar. Dus beetje zonde van het geld. Toen hij 4 jaar oud was lag hij er eigenlijk al krap in. Het paste nog wel, maar echt veel ruimte had hij niet over. Hij zou er eigenlijk tot 6 jaar in moeten kunnen… Dat vond ik toch wel erg. Hij ligt dus nu in de groot bed met een lekker lang dekbed waarin hij zich lekker kan wikkelen en heeft alle ruimte en dat doet hem echt goed. 


  JLG
  Bijdrager
  #10573988 Quote

  Mijn zoontje slaapt nu net een maandje in een ander bed (wordt in september 3) en zelfs al is hij vrij groot voor zijn leeftijd en ging hij in verhouding laat naar een ander bedje hebben we gekozen voor een peuter bed en zijn hier heel blij mee. Hij ligt zelf nog steeds heel graag helemaal bovenin of onderin of soms zelfs half dwars. Zoekt de geborgenheid van een klein bedje nog heel erg op. Een groot bed zou voor hem een te grote stap zijn geweest. Is denk ik ook beetje aanvoelen wat bij haar past. Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct