Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Meerdere eitjes, kans op een meerling?

 • Auteur
  Berichten

 • Mandareintje
  Bijdrager
  #10211028

  Hi allemaal! Ik slik sinds deze cyclus Clomid omda we IUI zouden starten, en nu bleek vanmorgen dat ik 4 grote follikels heb. 22,19,16 en 15mm. Nu op cd 11. Ze raden aan om het veilig te doen (doen we natuurlijk niet), maar ik vroeg me dus af of er meer mensen zijn die meerdere eitjes hebben gehad en of het daarmee gelukt is om zwanger te worden. En zijn er ook dames die het vrijverbod genegeerd hebben? Of mensen die een meerling hebben gekregen met meerdere eitjes? Ben benieuwd naar ervaringen! 


  SanneStar
  Bijdrager
  #10211031 Quote

  geen ervaring mee maar ben wel erg nieuwsgierig waarom je een verbod hebt op het vrijen? is het indd omdat je meerdere eitjes hebt en dus kans op een meerling (meteen 4 tegelijk) of een hele andere reden? heb hier verder weinig verstand van maar zit wel al naar opties te kijken mocht het niet met een jaar lukken.

  #10211033 Quote

  Zelf hadden wij maar één eitje wat gegroeid was en deze is ook bevrucht. Was 21 mm en 4 dagen seks gehad. 

   

  Reden dat jij veilig moet doen is omdat de kans dat ze alle vier bevrucht worden en je dus zometeen een vierling krijgt aannemelijk! 

  Dus kijk samen of dat mogelijk is qua ruimte, financieel etc. 

   

  Aucces! 

  #10211035 Quote

  O, mijn zus had twee eitjes die gegroeid waren en beide bevrucht. Tweeling is ondertussen al 11. Maar kijk dus qua ruimte financiën gezondheid etc of je evt 4 kids kan krijgen


  Ananasss
  Bijdrager
  #10211058 Quote

  Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ken inderdaad wel mensen die ook een vrij verbod hebben gekregen. Toen bij hen bij 3 eitjes, inderdaad door het risico op een drieling. Zij hebben er toen goed over nagedacht, en het krijgen van een meerling is niet niks. Niet alleen financieel enzo zoals hierboven genoemd, maar bij een drie- of vierling zijn er ook superveel risico’s voor de moeder!! Goed over nadenken dus. 

  Mijn beste vriendin is er eentje van een drieling, en door superveel complicaties had zowel de moeder als de drieling het bijna niet overleefd. Niet te licht over denken zou ik zeggen 

  #10211062 Quote

  Vergeet niet dat die 4 eitjes ook weer kunnen splitsen, waardoor je niet alleen kans hebt op een vierling, maar ook een vijfling, zesling of meer. Een tweelingzwangerschap is al zwaar. Neem dat maar van mij aan 😉 Ik snap dat zo’n verbod lastig is als je wens zo groot is. Denk er heel goed over na zou ik zeggen 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Nomade
  Bijdrager
  #10211078 Quote

  Bij mij is de iui poging in het ziekenhuis 2x afgebroken door een teveel aan follikels, 1×3 en 1×4 ! Ze willen een meerling meer dan 2 voorkomen omdat dat zeer risicovolle zwangerschappen zijn! Bij mijn laatste iui poging had ik 2 follikels en beide zijn toen bevrucht, 1 is vroegtijdig afgestoten (met 3 of 4 weken), daar heb ik niks van gemerkt en eentje is nu 37 weken😁! Dus nog even en dan kunnen wij onze zoon in onze armen sluiten!❤️


  Mandareintje
  Bijdrager
  #10211128 Quote

  ElsieJoy: ik heb altijd goede eisprongen gehad. Ik schat het risico op een meerling erg laag in. Toen ik bij de gyn zei dat we al wel seks hadden gehad deed ze niet heel moeilijk, maar ze raadde aan om het nu even een paar dagen veilig te doen. Geen verbod dus, ietsje te rigoreus verwoord denk ik. Dus het kwaad is toch al geschied.. het was bovendien echt een grensgeval of we nog IUI mochten doen, scheelde 1 mm. 


  Mandareintje
  Bijdrager
  #10211463 Quote

  Dat hebben ze bij mij bij de HSG niet eens gezegd,  las het toevallig op tijd in het boekje. Weet jij waarom dat niet mag? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct