Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Meerling door IUI?

 • Auteur
  Berichten

 • Bo-Belle
  Bijdrager
  #10268448

  Nadat we het bijna 2 jaar zelf geprobeerd hebben mogen we in mijn volgende cyclus gaan starten met IUI. Ik heb adenomyose en mijn partner heeft ‘ok zaad, je zou er zwanger mee kunnen raken maar dat duurt inderdaad wel een hele tijd’. We gaan een handje geholpen worden dus, heel fijn!

  Het ziekenhuis waar ik kom werkt met spuiten van Gonal-F, ik had de hoop op tabletjes… Maar daar wennen we wel aan. Ben wel benieuwd naar wie er nog meer spuit in het IUI traject? Hoe vinden jullie dat? 

  Mijn gyn zei ook dat het doel is om 2 eitjes te laten springen. Met IUI heb je dan ook verhoogde kans op een meerlingzwangerschap. Dat vind ik persoonlijk best heftig, dus ben benieuwd.. wie heeft er een meerling door IUI? En wie heeft IUI gedaan maar geen meerling gekregen (ondanks meerdere eitjes)?

  Ik mag dus in de volgende cyclus gaan starten, dat duurt nog even wat ik moet deze maand mijn eisprong nog krijgen (a.s. donderdag ongeveer). In het begin van die cyclus krijg ik ook een HSG waar ik behoorlijk tegen op zie.. Heb een zetpil meekregen als pijnstiller en nog 4 andere tabletjes (voor de avond ervoor) waarvan ik even vergeten ben wat het precies is/doet. 

  Ik vind het al met al best spannend om nu deze stap te zetten en merk dat ik vooral op het meerlingen stukje reageer. Die kans is er natuurlijk altijd en als het zo is komt het vast goed, maar is er ook een mogelijkheid om alsnog aan mijn gyn te vragen om IUI te proberen zonder extra eitje? Of is dit eigenlijk een vaststaand gegeven? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct