Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mega Mega Misselijk

 • Auteur
  Berichten

 • Ylet Hazelhoff
  Bijdrager
  #10369462

  Nog maar 6 weken onderweg en enorm misselijk. Het belemmert me in mijn werk en in alles eigenlijk. Iemand de tip die echt helpt?


  EvanS
  Bijdrager
  #10369465 Quote

  Pfoe, dat is erg vervelend. Dat heb ik zelf ook gehad tot 22 weken.. waarschijnlijk gaat het over een paar weken wel weer beter hoor. Tot die tijd, kleine beetjes eten en drinken. De hele dag door! Werkte bij mij super goed. Verse gemberthee of water met een smaakje altijd bij de hand en gewoon eten wat je lekker vindt/trek in hebt. Hopelijk gaat het snel beter. 

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!


  CvdLB
  Bijdrager
  #10369471 Quote

  Wat vervelend en helaas herkenbaar. Het gaat over, wanneer precies is bij iedereen verschillend maar meestal rond de 12 weken.

  Wat bij mij hielp:

  Niet in ruimtes zijn waar eten lag of te ruiken was, vanille vla, gemberthee/gember capsules, op tijd je rust pakken (hoe moe-er ik was hoe meer misselijk), eten waar ik zin, maar ook kleine beetjes over de dag heen,een lege maag is echt nog erger, in had en proberen te gaan wandelen elke dag voor frisse lucht en wat beweging. Zo blijf je er niet in ‘hangen’. En blijf drinken! 

  Als je echt blijft overgeven trek dan aan de bel bij je verloskundige of je huisarts, er zijn ook nog wel andere middeltjes. Sterkte! En nogmaals, het gaat echt over! 


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10369616 Quote

  Metoclopramide vragen aan je huisarts, mag je niet langdurig gebruiken, maar dat kunnen ze je daar vertellen. Geeft meer verlichting dan medicatie zoals emesafene. Ik had overigens ook smaakloze gember pillen van Holland & Barrett, die haalden wel de scherpe randjes eraf. Veel sterkte, ik vond het vreselijk!!


  Lewis
  Bijdrager
  #10369619 Quote

  Ik was ook non stop misselijk tot 12 weken, en daarna in afnemende mate. 

  Probeer de dingen te vinden die je wel kan eten, en eet daar steeds een klein beetje van. En geef toe aan die tik. Ik at graag mcdonalds, anders nooit te vinden. Ik ging over mn nek van alles, maar niet dat. Van de gezonde dingen was het gewoon naar licht verteerbare en smakeloze dingen zoeken. Wit brood met kipfilet ging ook wel. Of wat tomaatjes. Niet teveel, maar een beetje cola sippen hielp soms. 

  Wat uiteindelijk echt hielp was emesafene van de dokter. Daarmee ging het niet weg, maar kon ik wel weer gewoon eten. Want leven op mndonalds en witbrood is niet goed natuurlijk haha!


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10369655 Quote

  Het gaat over,… ja als de kleine eruit is in mijn geval 😉. Hou je niet te veel vast aan met hoeveel weken het over zal zijn want dat kan niemand je beloven. Ik heb negen maanden overgegeven maar had er minder last van toen ik me er minder tegen verzette. Het werd uiteindelijk gewoon onderdeel van mijn dagroutine gek genoeg. Dit is denk ik niet wat je wilt horen maar ik had zelf meer gehad aan een eerlijk antwoord dan aan valse beloftes. 

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10369790 Quote

  Reispillen! Dat werkte echt fantastisch bij mij. Je moet wel even kijken van welk merk je ze pakt, want niet ieder merk mag als je zwanger bent. Ik had Suprimal. Verder proberen kleine beetjes verdeeld over de dag te eten. En dingen als crackers oid.

  #10370857 Quote

  Hoi, hier bij beide zwangerschappen gehad, niks helpt echt maar idd wat hier al werd gezegd, elk uur wat eten waar je trek in hebt en wat vult, je maag moet nml niet leeg aanvoelen😉 en als je teveel gaat spugen helpen emasefene of suprimal reispillen. En probeer leuke dingen te doen en goed uitrusten! Als t niet gaat goed aangeven.
  Ik vond het vreselijk en kon niks meer op een gegeven moment dus snap waar je door heen gaat.. 

  #10370982 Quote

  Helaas heb ik er 2 zwangerschappen langdurig last van gehad. Standaard adviezen zoals gember hielpen niet. Medicatie van de huisarts gaf wel verlichting, er zijn verschillende mogelijkheden, dus kijk wat bij jou past. In de tweede zwangerschap ben ik uit wanhoop andere dingen gaan proberen. Ik ben bij een homeopaat terecht gekomen, van haar kreeg ik middeltjes om te ruiken. Dat gaf meer verlichting en ik kon stoppen met medicatie. Nu zelfs de laatste 6 weken niet meer misselijk (ik ben 39 weken zwanger). Dit was de eerste zwangerschap niet zo. Ik hoop voor jou dat het van korte duur is. Veel sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct