Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mega Schuld Gevoel 😫

 • Auteur
  Berichten

 • Ansie
  Bijdrager
  #10583154

  Hooi lieve moeders,

  Ik heb twee dagen terug een ontzettend grote fout gemaakt, en het laat me niet los.

  Ik heb onze 2 weken oude dochter in een voedingskussen gelegd zodat ze wat schuin omhoog ligt Ivm haar reflux op bed met daaronder een polyester doek. Ze lag er heerlijk in te slapen op haar zij. Ik ben even gaan douchen en kom terug en zie dat ze met haar hoofdje in t doek ligt. Ik schrok me natuurlijk dood en draaide haar meteen terug. Ze ademde nog gewoon en was niet blauw of iets. Daarna sliep ze gewoon door alsof er ook niks aan de hand was. Heb ik nu gewoon mega geluk gehad en een hele grote waarschuwing van bovenaf? Of kan ze wel degelijk daardoor zuurstof te kort hebben gehad? Ik merk nu 2 dagen later helemaal niets aan haar.

  Voel me ontzetten schuldig en ben mega bang dat ze toch een soort van zuurstof tekort heeft gehad ondanks ze wel gewoon ademde.

  Wie kan mij gerust stellen???

  Lieve groet een bezorgde mama

  #10583155 Quote

  Hallo lieve mama 

  gelukkig is er niks ergs gebeurt 

  hier heb je natuurlijk geluk mee gehad 

  iedereen overkomt wel eens een fout daar hoef je je niet schuldig om te voelen maar weet dat je een baby nooit alleen kan laten 

  Als ze gewoon normaal ademt nu en voelt zich goed is er niks aan de hand twijfel je toch zou ik het consultatie bureau bellen

   

  dikke knuffel 😘


  Ansie
  Bijdrager
  #10583156 Quote

  Ze ademde gelukkig gewoon niet versneld of iets reageerde ook normaal maar toch ergens bang dat ze zuurstof tekort heb opgelopen al kan ze natuurlijk er net een paar seconde in gelegen hebben ik heb geen idee hoelang het geduurt heeft dat maakt mij zo onzeker…voel me ze zo stom


  Essil
  Bijdrager
  #10583158 Quote

  Ze leeft! Het ging goed.

  Pak in het vervolg ademend materiaal voor de zekerheid.

  #10583162 Quote

  Als je je echt zo voelt dan kun je beter het consultatie bureau bellen .. maar ze leeft nog dus niks aan de hand gelukkig

  Maar omdat ze nog zo klein is kan je haar beter niet meer alleen laten .. dit kun je sowieso nooit doen op bed leggen en dan zelf even weg gaan, dan moet je partner of iemand erbij blijven zodat altijd iemand op kan letten van die leeftijd die kunnen zichzelf nog niet omdraaien dus dat is erg gevaarlijk. 
  Als ze er nu nog last van zou hebben zou je dat echt wel merken aan haar ademhaling maar als dat niet zo is is er toch niks aan de hand.

   

   


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10583165 Quote

  Ik zou nu niet bang zijn dat ze zuurstoftekort heeft gehad maar dit zou ik niet meer op deze manier doen! Een kindje van twee weken zo alleen laten en gaan douchen is echt onverstandig. Ze kan er toch ook uitzakken of afvallen? Dat zie je dan ook niet gebeuren. Leg haar in haar bedje als je gaat douchen, laat iemand op haar letten of neem haar in een wipstoeltje mee de badkamer in. Heb je advies gekregen van je kraamverzorgster over veilig slapen?! 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Ansie
  Bijdrager
  #10583210 Quote

  Ik zit niet te wachten op verwijten het is mijn derde en ik voel me al schuldig genoeg 😔

  #10583225 Quote

  rustig aan je kindje leeft nog. snap dat het onwijs schrikken is en gelukkig goed af is gelopen. zou je schuld gevoel niet te erg op je schouders laten liggen, zie het als een les voor de volgende keer. ieder mens maakt fouten. 

  als je je wel mega zorgen maakt kan je altijd even bellen om haar na te laten kijken of er niks aan de hand is als dat jou “schuldgevoel” minder laat worden.

  heel veel geluk met je kindje en vergeet niet iedereen maakt fouten : )


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10583295 Quote

  Laat je niet over mannen door schuldgevoel. Ongelukjes en fouten gebeuren. Ik weet er alles van. Ik heb mijn zoontje uit de kinderwagenbak laten vallen. Echt schrok me wezenloos heb al twee kids en ben normaal super voorzichtig. Toch is het gebeurd door mijn eigen stomme handelen. gelijk naar de eerste hulp maar hij heeft er helemaal niks aan over gehouden gelukkig. Ik heb me dagen enorm schuldig gevoeld en mijn man was natuurlijk ook even erg boos vanuit schrik. Maar alles is goed gekomen. Hoeveel dergelijke verhalen ik daarna gehoord heb…. Dit soort dingen gebeuren. Je was op tijd en zal het waarschijnlijk nooit meer zo doen. Als je twijfelt of de kleine er niet toch iets aan over gehouden heeft, ga even naar de huisarts. Ik acht de kans klein als ik je verhaal lees maar bij mij had het denk ik ook blijven knagen als ik hem niet had laten nakijken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct