Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Meisjes naam verzinnen met lastige achternaam

 • Auteur
  Berichten

 • Nathalie Carmen
  Bijdrager
  #5732999

  Hallo allemaal! Ik ben vandaag 17 weken en 1 dag zwanger van een meisje. Samen met mijn vriend ben ik opzoek naar een geschikte naam voor haar wat mooi bij haar achternaam past. Haar achternaam zal namelijk Mosterd worden. Het is voor mij erg lastig om hier een naam bij te combineren. Van jongs af aan had ik iets met de naam Tess, ook omdat mijn overleden vriendin zo heette en dit dus een speciale betekenis voor mij heeft. Ik heb goed nagedacht over de bijnamen die ze kan krijgen en ben met deze naam bang dat ze haar dan bijvoorbeeld fles mosterd gaan noemen.

  Ik vind het ook erg jammer dat deze naam in de top 10 staat, ik wil graag een originele naam maar kan de naam niet uit mijn hoofd krijgen. Hebben jullie tips? En denken jullie dat ik me te druk maak om eventuele ‘pest’ namen?

  #5733001 Quote

  Hoi nathalie,

  ik vind tess een hele leuke naam. Wel jammer als ie in de top 10 staat, maar dat zou jou er niet van moeten weer houden om je dochter zo te noemen! En wat betreft het pesten. Er was al eerder een topic over een bezorgde mama. Maar de jeugd van tegenwoordig vind op iedere naam wel wat te pesten!


  MamaVanNoor
  Bijdrager
  #5733067 Quote

  Tess is een super leuke naam! Jammer dan dat hij in de top 10 staat! Ik ben in april bevallen van onze zoon Lucas. Vond die naam al sinds jaren erg mooi en twijfelde ook vanwege die namen top10. Maar de naam bleef maar terug komen en met alle andere namen was wel ‘iets’. We hebben alleen maar complimenten gekregen over de naam en mensen wisten vaak niet eens van een namen top10. Achteraf gezien heb ik me er veel te druk over gemaakt.

  Succes met kiezen en probeer maling te hebben aan de namenlijsten. Het gaat erom wat jullie mooi vinden!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct