Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Meisjesnaam – ben benieuwd!

 • Auteur
  Berichten

 • MamvanNoémi
  Bijdrager
  #10423431

  Hoi lieve zwangere dames, Wij verwachten begin mei ons eerste kindje, begint nu echt dichtbij te komen! We hebben al een hele tijd de naam Noémi in gedachten voor ons meisje. We vinden het allebei een vrouwelijke, originele en lieve naam. Milou vinden we ook leuk, maar we willen graag een naam die niet al te veel voorkomt. Ondanks ons goede gevoel hierover vind ik het toch lastig om definitief te kiezen omdat ik ons kindje nog niet ken. Aan vriendinnen vragen kan nu ook niet.. dus bij deze aan jullie! wat vinden jullie van deze naam/welke associaties roept het op?    Liefs, 33 weken 


  Mihu
  Bijdrager
  #10423459 Quote

  Hi!
  Beide zijn mooie namen!
  Het enige wat ik kan zeggen vanuit eigen ervaring met een streepje op mijn naam, is dat niemand mijn naam de eerste keer op de juiste manier uitspreekt.
  Bij het lezen van de eerste naam, zou verwarring kunnen ontstaan over de uitspraak ervan. De vraag is hoe erg zouden jullie het vinden of zou je kind het vinden als de naam vaak verkeerd wordt uitgesproken?

  Groetjes!


  Daniek
  Bijdrager
  #10423471 Quote

  Ik vind noemi heel mooi! 

  Als je een naam mooi vind, niet te lang twijfelen om het feit dat het definitief is..  je hebt deze naam in je hoofd dus blijkbaar vind je die beide mooi! Er zijn altijd mensen die een naam wel of niet mooi vinden maar jullie hebben m met een speciale reden gekozen. 

  Ik twijfelde ook maar als ze er eenmaal is en je hebt haar die naam gegeven die je al lang in je hoofd hebt, voel je al snel dat het goed is! Niet te lang twijfelen


  StephW
  Bijdrager
  #10423485 Quote

  Noémi, superleuk! Milou heb ik zelf niet zo goede associatie mee, maar is ook minder bijzonder. Met t streepje op de e is de uitspraak behoorlijk duidelijk hoor, vind ik.

  #10423487 Quote

  Beide leuke namen! Met noemi heb je wel kans dat men het anders uitspreek en schrijft. Zelf ben ik ook gestopt met anderen verbeteren van mijn naam, maar irritant is het wrl een beetje. Gewoon op je gevoel afgaan!


  Jolandaw
  Bijdrager
  #10423491 Quote

  Ik vind Noemi een leuk naam. Ik associëer dit met een lief en mooi meisje.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10423508 Quote

  Ik vind Milou dus echt super leuk! Ik zie zo’n vrolijk meisje met 2 van die staartjes voor me. Ik hoor Milou hier in de omgeving eigenlijk nooit. Noémi vind ik ‘prima’. Ik denk dat een beetje aan een kind met kleding met luipaardprint en grote oorbellen 🤭


  MamvanNoémi
  Bijdrager
  #10423509 Quote

  Heel erg bedankt voor jullie lieve reacties! Geeft een fijne bevestiging van ons gevoel 🙂


  LEvB
  Bijdrager
  #10423528 Quote

  Ik vind Milou ook wat schattiger dan Noemi. Mijn keuze zou zeker Milou zijn.

  En ik werk op een kinderdagverblijf (al 10 jaar) en er zitten geregeld kindjes die Noémi/Noëmi/Naomi/Noë heten, Milou heb ik nog nooit op de groep gehad. Dus juist Milou vind ik wat origineler!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct