Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Meisjesnaam Mae

 • Auteur
  Berichten
 • #10358505

  Hoi,

  De naam Mae vind ik een lieve maar stoere naam. Benieuwd naar jullie mening of jullie het ook leuk vinden of klinkt het te lastig of gek wanneer je bijvoorbeeld zegt.. Mae ga je mee? 

   

  Liefs


  paulavansteijn
  Sleutelbeheerder
  #10358506 Quote

  Ik vind het een hele mooie naam! Zelf ken ik een Rose Mae, die combi vind ik ook erg mooi. 


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10358520 Quote

  Wat grappig, mijn dochter heet Dana Mae. Ik merk dat het vaak toch afgekort word als alleen Dana, maar zeker wanneer ik kwaad op haar moet worden roep ik haar hele naam. Ik vind het nog steeds prachtig, maar soms lopen je zinnen wel stroef als je roept Mae ga je mee.

  #10358550 Quote

  Zoals hij geschreven is vind ik het mooi, alleen als je hem uitspreekt vind ik hem persoonlijk toch wel een beetje vreemd omdat ‘mee’ een veelgebruikt woord is… En als je hem verengt naar Maeve? Vind ik een supermooie naam!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10358551 Quote

  Ik heb zelf ook twijfels gehad bij de naam van mijn kindje en of het wel lekker van de tong rolt in bepaalde situaties, maar mijn ervaring is dat je er binnen no-time niet meer over nadenkt en de naam de gewoonste zaak van de wereld is voor jullie. Bij vrijwel elke naam zijn wel zinnen te bedenken die misschien wat minder lekker van de tong rollen, maar daar wen je echt heel snel aan.
  Dus gewoon doen als je het een leuke naam vindt!


  CvB
  Bijdrager
  #10358558 Quote

  Ja leuke naam! Maar idd, de uitspraak is: Mee. En dan klinkt het weer een beetje gek. Vandaar dat Mae vaak als tweede naam gegeven wordt en niet als eerste complete naam. 

  Persoonlijk zou ik dan eerder voor een combi-naam gaan zoals Iggy-Mae, Lilly-Mae, etc.. of Maeve of Maevis.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Steefje
  Bijdrager
  #10358575 Quote

  Leuke naam! Wij zaten ook aan Mae te denken maar hebben uiteindelijk gekozen voor Kae (je spreekt het uit als Kee). 


  WLN
  Bijdrager
  #10358586 Quote

  Leuke naam! Dus gewoon voor gaan als dit jullie favoriete is. Misschien ga je straks het woord ‘mee’ onbewust wel vermijden en zeg je ‘kom je?’ ipv ‘ga je mee?’ en zoals ElsieJoy al zei, bij bijna elke naam is wel iets te bedenken.

  En toch ook nog een andere suggestie: dochter van een vriendin heet Maelinn


  MelsD
  Bijdrager
  #10358636 Quote

  Onze dochter heet Mae. Twijfelde eerst ook een klein beetje vanwege: Mae ga je mee, maar zo valt er voor bijna elke naam wel wat te bedenken. De ene rijmt ergens op, de ander hoor je vaak, bij de ander moet je uitleggen hoe je het schrijft, of mensen spreken het verkeerd uit etc. etc.

  Wij hebben op een gegeven moment gedacht: f*ck it, wij vinden het een mooie naam dus doen het gewoon. Moet zeggen dat we veel positieve reacties op haar naam kregen/krijgen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct