Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Melk

 • Auteur
  Berichten

 • Oktobermama
  Bijdrager
  #10500267

  Hoi,

  Dochter van net 1 jaar krijgt nog opvolg melk van Nutrilon. Nu zag ik dat ik Nutrilon 4 zou kunnen gaan geven, dreumes melk. CB zegt mag ook halfvolle melk geven. Nu drinkt ze nog twee volle flessen van 200 ml, een in de ochtend en in voor het slapen gaan. Smiddags soms een beetje halfvolle melk maar drinkt ze niet altijd. Hoe bieden jullie de melk aan, koud of opwarmen? Doen jullie volledig overstappen op halfvolle melk of ook nog Nutrilon?


  Taps
  Bijdrager
  #10500305 Quote

  Zou nog even kritsch kijken naar de opvolgmelk. Dit is vooral suiker en qua vitamines etc halen ze dit ook al uit voeding. Naar mijn mening is het dus overbodig. De keuringsdienst van waren heeft hier een aflevering over gemaakt.

  Bij het broodje boden wij koude melk aan en ’s avonds warme melk. Al zijn we met de fles in de avond al snel gestopt en vervangen door een beker water.

  #10500319 Quote

  Wij hebben vanaf 1 jaar bij ontbijt en lunch beker koude halfvolle melk gegeven. En savonds nog fles ca 100/150 warme melk.
  Ze vond de overgang prima.
  Met 1,5jr werd de warme melk thee


  RomyVM
  Bijdrager
  #10500322 Quote

  Met 1 jaar ben ik hier gaan proberen om naar 1 fles te gaan (alleen avond) Dat ging prima. Dus ochtend en middag gewone halfvolle melk (koud) en een boterham.
  De avondfles wel tot 15 maanden erin gehad want eerder stoppen lukte écht niet. Wel gaf ik tot die 15 maanden gewoon nummer 2. Nummer 3 en zeker nummer 4 is écht onzin. Veel duurder, vol suikers. Nummer 2 hebben m’n kinderen prima gedronken tot 15 maanden. Je kunt zelfs met gemak bij nummer 1 blijven.

  Dus tja, ik zou gewoon eens gaan proberen of ze in de ochtend of avond geen gewone melk accepteert? Of in ieder geval geen 200cc meer geven, maar 2x120cc is ruim voldoende naast alle voeding die ze krijgen op een dag.

  De flessen in 1x stoppen lukte hier niet, we hebben fles voor fles afgebouwd. Dus met 11 maanden de middagfles, met 12 maanden de ochtendfles en met 15 maanden de avondfles. Van 12 tot 15 maanden kreeg ze nog maar 120cc avondfles, geen 180cc meer!


  Oktobermama
  Bijdrager
  #10500345 Quote

  Oke, bedankt voor de antwoorden! Ik stond vandaag in de winkel en besloot om nog geen nieuw pak mee te nemen om eerst eens even te gaan onderzoeken. De middagfles ging er heel makkelijk af. De ochtendfles drinkt ze al maanden nog maar 100ml dus die zal ik eerst proberen af te bouwen. Ik vrees wel voor de avondfles omdat ze slecht eet de laatste tijd. Dan drinkt ze makkelijk 200ml en soms in de nacht ook nog een kleine fles. 

   


  RomyVM
  Bijdrager
  #10500348 Quote

  Dan hou je de avondfles er toch nog lekker in en dan bekijk je het over een maand of 2 opnieuw?

  Avondeten was hier vaak ook gedoe en daarom vond ik die avondfles ook echt nog wel prima tot 15 maanden. En m’n dichters vroegen er ook echt om. Je hoeft niet in 1 klap te stoppen he, stap voor stap is ook prima! Rond 15 maanden gingen ze de avondfles ineens weigeren, ze waren het echt beu ineens en toen was het ook prima om deze te vervangen voor een slokje gewone koude melk.

  Lees ook: Hoeveel groente en fruit moet een kind eten?

  Oktobermama
  Bijdrager
  #10500363 Quote

  ja, dat is ook zo. We gaan het stap voor stap bekijken. 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct