Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Menstruatie blijft uit

 • Auteur
  Berichten

 • Rak sha
  Bijdrager
  #10388724

  Hallo allemaal,

  Ik vroeg me even iets af..

  Ik heb een zoontje van 2 jaar. Na 10 weken heb ik een koperspiraaltje laten plaatsen. Ondanks borstvoeding werd ik na 4 maanden weer ongesteld. Ik werd ook gelijk regelmatig ongesteld. Na een kleine 8 maanden ben in gestopt met borstvoeding en werd ik vrijwel gelijk zwanger van de 2e. 

  Mijn 2e zoontje is nu bijna 8 maanden. Ook nu heb ik zo’n 10 weken na de bevalling een koperspiraaltje laten plaatsen. Ook geef ik nog steeds borstvoeding. Maar ik heb nog geen menstruatie gehad. Ik mis het niet hoor! Maar ik denk soms dat het niet klopt… we willen tzt een 3e en ik merk toch dat ik me er druk om maken. 

  Zijn er mama’s die dit herkennen? 

  #10388740 Quote

  Bedoel je nou dat je van je tweede kindje zwanger bent geraakt met spiraaltje?


  TJF
  Bijdrager
  #10388772 Quote

  Met borstvoeding kan het best lang duren voor je menstruatie weer terug is. Bij mijn 1e dochter duurde het 9 maanden en mijn 2e is nu bijna 10 maanden en ik heb nog steeds geen menstruatie gehad. Allebei gaf/geef ik bv. Het kan wel een jaar duren als je bv geeft dus nog geen reden tot paniek. 


  Rak sha
  Bijdrager
  #10388787 Quote

  @BenB

  Nee. Spiraaltje laten weghalen en bevruchting paar dagen later… dat wist ik natuurlijk pas met terugrekenen. Was heel snel zwanger dus.

  @TJF

  Thnx voor je antwoord. Ik vind het zo bijzonder omdat ik bij mijn eerste na 4 maanden alweer ongesteld was. Ik had me daar nu ook op ingesteld denk ik 🙈

  #10388824 Quote

  Dan heb ik je vraag denk ik verkeerd begrepen. Sorry! Je cyclus kan na deze bevalling anders zijn dan na de vorige bevalling. De eerste keer was een vroeggeboorte, waarbij we onze kinderen verloren. Ik was al snel weer ongesteld. Bij onze dochter heb ik bv gegeven. Ik ben af gaan bouwen, omdat ik dacht dat de productie was verminderd. Uiteindelijk werd ik binnen 2 weken na het afbouwen ongesteld. Productiedip waarschijnlijk door die naderende menstruatie. Ik ben nog steeds was onregelmatig ongesteld, terwijl ik eerder bijna op de minuut wist wanneer ik ingesteld moest worden. Met bv kan het prima was langer duren voor je weer ongesteld wordt. Bv is echter geen anticonceptie. Het zou in theorie dus kunnen dat je binnenkort weer een eisprong krijgt

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct