Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Menstruatie Heviger Na Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Boterbloempje
  Bijdrager
  #10451121

  Zoals de titel al beschrijft, mijn menstruatie is een flink stuk heviger dan voor mijn zwangerschap. Ik ben altijd gezegend geweest met relatief pijnloze menstruaties en had totaal geen last van mijn hormonen. Een avondje rugpijn en soms wat buikkramp en dat was het. Na de bevalling ben ik na 6 maanden (heb borstvoeding gegeven) weer voor het eerst ongesteld geworden en was ook gelijk weer regelmatig. De eerste paar keer merkte ik alleen dat ik wat meer vloeide en dus de eerste 2 dagen niet genoeg meer had aan het normale formaat tampons. De laatste paar keren, kan ik behoorlijk uit mijn doen zijn en heb ik veel last tussen mijn benen als ik sta. Alsof de spieren gaan verkrampen. Ik vergelijk dat verdrietige gevoel, maar even met de kraamtranen, maar dan minder heftig. (Ook die zijn me toen nogal rauw op mijn dak gevallen, maar na 2 weken was dat gelukkig helemaal weg)
  Heeft iemand tips wat ik kan doen om deze klachten te verminderen? Ik ben niet van plan om anticonceptie te gaan gebruiken om de klachten te verminderen. Zijn er misschien natuurlijke manieren om dit te veranderen? Ik heb het nooit vervelend gevonden om ongesteld te zijn, maar nu vind ik het iedere keer weer zeer irritant.

  #10451274 Quote

  Wat betreft de pijn tussen mijn benen bij staan (heb ik ook), daarvoor loop ik bij een bekkenfysio.

  Maar wat betreft de hormonen, daardoor slik ik Teunisbloemolie met b6, magnesium en monnikspeper. Ik denk dat teunisbloemolie en magnesium voor jou voldoende zal zijn, gezien je veel mildere klachten hebt als ik (ik had altijd al pms en dat is na de bevalling veel erger geworden)

  Ik slik de koudgeperste teunisbloemolie van 1000mg met toegevoegde b6 van Holland & Barret, belangrijk om een goede koudgeperste te nemen! 

  Hier wat leesvoer over deze suppletie:

  https://m.orthokennis.nl/nutrienten/teunisbloemolie

  https://www.naturalheroes.nl/pages/waarom-iedere-vrouw-teunisbloemolie-zou-moeten-gebruiken#:~:text=Prolactine%20helpt%20bij%20verschillende%20ongemakken,bij%20wisselende%20stemmingen%20tijdens%20menstruatiecyclus.


  Minni
  Bijdrager
  #10451278 Quote

  Ik had hetzelfde als jij, bij mij duurde het een tijdje met meer pijn en bloedverlies maar uiteindelijk kreeg ik weer dezelfde menstruatie zonder klachten als voor de zwangerschap. Volgens mij heeft het 8 cyclussen geduurd waarbij het steeds iets minder erg werd. 


  Lewis
  Bijdrager
  #10451313 Quote

  Bij mij zijn de pijnklachten niet veranderd. Maar ik bloed wel veel meer. Zit nu in de 7e cyclus na de bevalling en de eerste dagen hebben we het toch wel over letterlijk bloed plassen en elke 2 uur je supertampon verwisselen en evengoed een maandverbandje eronder. Daarna wordt het minder, maar waar ik voor de zwangerschap al 10 dagen ongesteld was, duurt het nu 2 weken tot ik van het allerlaatste bruinverlies af ben. 

  Ik had het mijn moeder gevraagd, en die had dan weer niet zulke lange menstruaties. Maar herkende het vele bloedverlies wel. En bij haar is dat tot de overgang zo gebleven. Mijn schoonzus heeft ook heel veel bloedverlies sinds haar zwangerschappen en voelt zich de eerste dag ronduit ziek met migraine en pijn. Zij probeert het nu met een natuurgeneeskundige. Ik hoop dat het bij mij wel weer iets minder wordt. Maar hun verhalen stemmen me niet hoopvol.


  Lewis
  Bijdrager
  #10451314 Quote

  Pijn in mn bekkenbodem voel ik rond eisprong en start van menstruatie ook. Het is nu een jaar later wel wat minder geworden. Ik had het er laatst over met een vriendin en een kennis van haar en die zeiden dat beiden ook. Dat het nooit meer helemaal als vanouds is gaan voelen. Maar dat het met de jaren wel minder is geworden. Hun kinderen zijn nu 5 en 4/6. 


  Henver
  Bijdrager
  #10451577 Quote

  Zo herkenbaar je verhaal! Alsof het over mijzelf gaat. Vooral ’s nachts moet ik er gewoon 3 keer uit om tampon te wisselen, anders valt ie er letterlijk uit zo vol dat ie dan zit. Ik overweeg om een menstruatie cup te nemen in de hoop dat die alles goed op kan vangen en ik minder vaak hoef te wisselen. Tegen de pijn neem ik paracetamol en als dat niet helpt Ibuprofen. Ik ga de tip met teunisbloem proberen. Ik ben benieuwd!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct