Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Menstruatie Na Zwangerschap 2

 • Auteur
  Berichten

 • Pandalover
  Bijdrager
  #10250963

  Hoi hoi, ik vroeg me af hoe snel jullie na de bevalling weer ongesteld zijn geworden? Ik ben nu bijna 8 weken terug bevallen, nog geen menstruatie te bekennen tot nu toe. Heb wel de eerste 3 weken 5 tot 7x per dag gekolfd.

  Op basis van wat hoofdpijn en nek klachten zou het me niet verbazen als ik binnenkort ongesteld wordt en hierbij meteen mijn volgende vraag. Ik wilde eigenlijk de pil niet meer gaan slikken omdat ik er slecht op reageerde met huidklachten, daarnaast willen we als ons kindje rond de 1 jaar is evt voor een 2e proberen en ik vond het ontpillen bij de eerste niet zo grappig dus dat wilde ik eigenlijk niet nog een keer.

  Maar goed, nu mijn dilemma. Ik ga het weekend van 9 november een lang weekend weg en 9 december voor 2 weken op vakantie en ongesteld zijn als ik ga zwemmen vind ik een drama. Dus nu twijfel ik heel erg.. Toch weer voor 2 of 3 maanden de pil slikken zodat ik tijdens de vakantie door kan slikken, niks doen en hopen dat het gunstig valt (maar ik raak daar wel wat gestrest van denk ik) of rond het weekend en de vakantie Primolut slikken om een menstruatie uit te stellen, maar volgens mij kan het hier ook doorheen komen. Wat zouden jullie doen? Alvast bedankt! 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10250984 Quote

  Duurde hier rond de 8 of 9 maanden. Pijn in mijn nek had ik ook rond die tijd, maar dat bleek van verkeerd tillen van de kleine te komen.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10250985 Quote

  Oh… Ik gaf wel borstvoeding al die tijd.


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10250986 Quote

  Ik werd ong. Met 8 a 9 weken weer ongesteld. Zelf nu ook geen anticonceptie ivm misschien nog een derde en ik reageer er slecht op. Ik gebruik nu een menstruatiecup. Deze kan er ook in blijven bij het zwemmen.

  #10251003 Quote

  Ik werd na 10 weken weer ongesteld. (3 weken borstvoeding gegeven, daarna over op flesvoeding). 


  Junidochter
  Bijdrager
  #10251006 Quote

  Hier ook nog geen menstruatie, dochter is 4 maand. Geef wel volledig bv, hopelijk blijft het nog even uit.

  Wil ook de pil niet meer nemen. Rot hormonen,  en een menstruatie die 10 x zo hevig was dan zonder de pil. Neem de ongunstige momenten van ongesteld worden maar voor lief. Hier namelijk ook de wens niet al te lang te wachten met een tweede.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10251345 Quote

  12 weken terug bevallen, 8 weken bv / gekolft, nog steeds geen menstruatie te bekennen! Slik wel de minipil, maar daarmee kun je gewoon menstrueren. 

  #10251355 Quote

  6.5 maand geleden bevallen,  8 weken bv gegeven en nog steeds geen menstruatie. Het kan dus even duren 😉

  Misschien is de nuva ring een oplossing?

  #10251356 Quote

  6.5 maand geleden bevallen,  8 weken bv gegeven en nog steeds geen menstruatie. Het kan dus even duren 😉

  Misschien is de nuva ring een oplossing voor je vakantieprobleem?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct