Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Menstruatie precies 14 dagen na eisprong?

 • Auteur
  Berichten

 • Smurfjes
  Bijdrager
  #10179861

  De vraag zegt het eigenlijk al; komt je menstruatie altijd precies 14 dagen na je eisprong?

  Ik zou volgens mijn kalender gister het vruchtbaarst zijn maar de 12e kreeg ik om 23.30 zo’n erge buikpijn dat ik denk dat ik toen mijn eisprong heb gehad. De 13e ging in smiddags om 12.45 douchen zat er een druppel bloed in m’n inlegkruisje. Verder geen buikpijn meer gehad wel af en toe veel slijm afscheiding.


  Ananasss
  Bijdrager
  #10179891 Quote

  Nee hoor, dat is het gemiddelde volgens de boekjes. Ik was een van de andere uitersten, bij mij zat er vaak 9 dagen tussen mn eisprong en mensturatie. Maar er zijn er ook die standaard 17 dagen hebben bijv.


  GebruikerSeen
  Bijdrager
  #10179892 Quote

  Dat kan een ovulatiebloeding zijn geweest.. naar je lichaam luisteren is vaak ’t best 😉 Het is nooit bij iedereen hetzeflde. 

   


  Smurfjes
  Bijdrager
  #10179976 Quote

  Gebruikerseen,

  das nou juist zo moeilijk! 

  #10179992 Quote

  Als je het precies wilt weten kan je ook de temperatuurmethode doen en kijken naar je cervixslijm.

  Ik vond het altijd een gedoe en begon er maar niet aan,maar na een jaar zwanger proberen te worden ga je toch meer doen.

  Het slijm kan ik zelf niet goed herkennen maar temperatuur zegt veel. 

  Een keer was op dag 17 mijn temperatuur omhoog gegaan en op zn hoogst terwijl de app steeds zei op dag 9 de eisprong te hebben met een cyclus van 23 dagen .

  De eisprong zou dan op dag 15 of 16 zijn geweest.


  JomieJW
  Bijdrager
  #10180006 Quote

  Van de maanden dat ik ovulatietesten heb gebruikt, kwam mijn menstruatie wel altijd 14 dagen na mijn eisprong. Maar ik hoor van heel veel vrouwen in mijn omgeving dat dat echt ontzettend kan wisselen. Een vriendin heeft er altijd 10 dagen tussen zitten, de ander 15 en weer een andere heeft een ander aantal, haha. Dus ik denk dat je vooral jouw lichaam daarin moet leren kennen. Ik voelde mijn eisprong overigens niet, twee andere vriendinnen voelen ‘m heel duidelijk wel… Dus dat is ook weer zo’n dingetje dat voor iedereen anders is.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10180008 Quote

  Bij mij zit er in principe 14 dagen tussen. Maar wanneer m’n ei springt is een beetje wisselvallig. Vandaar dat ik alsnog een cyclus heb varieren van 28 dagen t/m 32 dagen ongeveer. Maar heb ook wel eens een uitschieter naar dik in de 40 gehad en pas gelden juist een cyclus van maar 25 dagen.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct